THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 March 2016

Aiskrim Malaysia Megatz

Hari ni kita excited nk citer pasal aiskrim malaysia berzaman kaduk now jadi viral trending semula...lalu ramai la menyerbu beli plastik aiskrim...sampai kehabisan...laku keras plastik...sebelum ni pandang tak hingin je kan...yang ko pandang aiskrim orang kaya Magnum tu...dah iklan Magnum duk main...kejap color hitam, gold, baru pink pulakk.....kini aiskrim malaysia sudah kembali tapi versi berbeza telah di variety kan perisa nya...kalau tak dulu satu perisa je...harga dulu pun 10 sen, 20 sen...harga dulu murah nya...

Aku favourite gak aiskrim malaysia ni...dulu mak aku rajin buat...tapi asik di makan aje manjang mak aku malas...ko gi beli belakang rumah je...aku dan adik beradik memang pemborong tegar aiskrim belakang rumah tu..keje nya asik ketuk pintu rumah orang je..cik cik nak aiskrim..hehe..memori sangat...favourite perisa...of course la Milo...selain tu Asam Boi, Bandung, Jagung...hmm dap nyaaaaaaa...

Now zaman viral...sorang share ...maka ramai la sebarkan..Aiskrim Malaysia is back...tapi kali ni dengan versi baru dan kreatif...terbaru perisa sumi jelly dan choki choki...nk kreatif lagi...letak buah dalam aiskrim...aiskrim sihat..bagus gak menggalakkan makan buah.....aku konon la share nak buat..tapi aku rasa angkat tangan....aku surrender penat weh..leceh gak nak ikat satu satu...mampu buat satu je...yang rajin sebenarnya adalah bang megat...dia la bersungguh buat...buat air..tuang dalam plastik ikat...akak kagum...tetiba...wahhhhhh suami saya hebat dan kuat..ehemmmm

Disebabkan kerajinan bersungguh beria bang megat...akak rasa nak jual la...heheh kepala otak ko ingat bisnes je..orang tu bagai nak patah pinggang buat ...hehe..semangat membara tau bang megat..dia beli sumi, choki choki, oreo, susu cair,susu tin...konon nak bagi la anak bujang dia happy..tapi anak bujang dia hanya suka milo saja..punya la beria kan..aku pun suka milo...dah tu yang banyak dalam peti ais nak buat apa...kitaorang bagi gak la anak buah sikit....pun banyak ...kasi jual jom..permulaan kitaorang start jual dalam rumah..bebudak jiran yang datang...pastu petang ahad hari tu dah start jual kat taman permainan...Alhamdulillah laku...

Dah nampak seronok pulak kan...bang megat ko naik syok...dia yang rajin buat sebenarnya..dan sungguh teliti..dia agak cerewet ...aku pun tak kacau ...potong apa pun aku tak buat..dia ada acara dia potong...cana nak letak masukkan bahan..dah tu buat la dia sorang...berdiri tau buat...mmg gagah perkasa sado bang...now diperluaskan lagi bisnes aiskrim malaysia jual kat opis...ehh laku habis...stok masuk setiap hari 30..30 tu la licin...akak tukang promote je...meh meh la beli 50 sen...bang megat bab promote tak reti...so dapat bini suka jual barang..mendapat la...

Insha Allah akan datang..plan untuk aiskrim ni ...kami nak open pre order untuk majlis...mininum order 30 ke atas....kami terima...tapi tempahan diterima hanya weekend dan public holiday saja sebab yang buat bang megat sorang ...bukan aku...aku pun tak reti sangat bab ni...so if ada sesapa berminat nak tempah untuk majlis boleh la contact pa bang megat ye ...iaitu wife dia...aku la..sapa lagi...boleh whatsapp 0122056935..perisa apa nak kita boleh runding bincang ye...di jamin bersih, halal dan sedap ye...bang megat kalau buat dia so cerewet teliti...dia akan prepare macam chef tu...harga jual RM50 sen ye sebatang...



Perisa perisa Aiskrim Malaysia Megatz (RM0.50 sen sebatang)..orang Menara TM boleh la jumpa saya ye nak pembelian...

Sumi Jelly
Milo Oreo
Choki Choki
Ribena Laici



Aiskrim dah start jual kat jiran jiran..acik acik...asik buka pintu budak nak aiskrim

Aiskrim sumi jelly yang hot dan viral ...

Yang ni pulak ribena laici dan milo orea..choki choki in da making

Nyumm aiskrim milo makan panas panas






4 comments:

Bitt (double IS) said...

yeahh ice cream sumi jelly tuh!! hehehehe memang hot gituw

e.t.t.y said...

aku kn masa kt kampung dulu, selalu beli kt kedai runcit depan kampugn aku. nama kedai tu kedai krishna (indu le). mmg faveret aku beli eskrem malaysia ni. arwah nenek aku selalu cakap, eiii suka ke makan eskrem mak krishna tu, tau tak dia gigit guna gigi dia tau nk kasi kuat ikatan tu. tu sebab plastik tu kaler merah sbb mak krishna makan sireh. wakakakakaka padahal eskrem asam boi. hahaha lawak pulak ingat balik. tp gasak lah, aku sapot gak krishna apa....

Nabila Syifa said...

Ais krim malaysia dulu2 paling awesome

Shu @ Mrs. Hamid said...

asam boi jugak terbaekkkk.. sambil2 gigit ais tu, gigit sekali asam boi nye... asyikkk

Google