THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 April 2009

Seminar Pun Jadi Le...

Utk april thn ni..sedihnya aku x dpt mana2 luncheon pun..eeeee..benci tul..jeles tul aku nengok dept lain gi berduyun2..disebabkan x dpt aku pun apply ar gi seminar utusan ..tulis noted,pass to VP..owh thanks...its APPROVED...yer ar org lain hepi2 je celebrate secretaries week...tp aku...huuhuhhu :-(..thni ni x best langsung...nan ado...aku pn x phm..version mana..bos x suka or ada org tertentu yg x suka..eheheh...xpe ar thn depan mak pastikan akan gi jugak..bkn kemaruk ke apa..bila lg nk celebrate kata pun khas utk SECRETARIES...mak pn tergolong jugak..pnh ke korang dgr EXECUTIVE weeks or MANAGER weeks ??..heeheh..xder kan..jd mak semesti mau diraikan..gi seminar pn jadi le yek..janji aku mau keluar dr opis..boring ar asyik duk opis..ngadap pc..x tensi tp bosan...aku join seminar setiausaha utusan kat hotel istana..as usual like last year la..tiap2 thn sure gi la..thn lepas nya..x best langsung..presenter pn more to promote brg aura seri dia..hampeh..aku tgk broucher penaja DCL, Dnavechee..sure promote lg brg..tp xpe ar..aku dh sengal badut x gi memana..aku join je la..janji dpt enjoy makan2..tgk show..paling mak sukeeeeee...tapi tapi kali ni nya seminar best gilos wa ckp lu..yg gilos tu TM hntr penyertaan plg ramai 62 org..huhuhu sebenarnya alasan sbb murah tu yg ramai..cuba klu beriban...maunya...hehehe

mmg best Datuk Azlina ni..tajuk mmg focus to secretary job..no promote brg yer...bagus..ini yg mak nak..tp mmg la Datuk Azlina very humble, nice, down to earth..dn semesti nya tgk live dia lawa..x mcm magazine or tv yg nmpk dia cam embam skit...tp x la..live nmpk dia lg berseri2..oppss kata dh jutawan kan..
SMILE.....agenda utama topik..aku copy paste skit kata pujangga '1x senyum curiga hilang, 2x senyum jd sahabat, 3x senyum hatipenuh damai, 4x senyum rezeki datang, 5x senyum keluarga rukun' jd korang2 rajin2 la senyum smpi tersengih2.. well secretary mmg kena senyum selalu..smpi aku dh xleh nk senyum so what will do pasni aku jumpa korang aku taraaa je benda alah ni...kira nya aku senyum la..:-)..ini nama nya aku panggil 'Batang Senyum'..no no double meaning yer..uhuhhu

hehehe...aku sememangnya poyo..maafkan la aku yer...ini kira konon2 nya aku khusyuk la dgr presentation walhal aku sakan berfoto..hmm hebat nmpk menulis nampak !!..huhu...aku eksyen lebih je but dia present best x boring pun..i like !! see..gambar lg..aku ngan diana (PA SAU)..kira cam kembar aku la..kata 1 unit kan..aku tau makcik2 n akak2 tepi kiri kanan tension nengok..ahhh abaikan...tp ini wajib bg aku huhuhu..mari befoto
ni dia adik2 PA yg lawa tp sudah di booked ok..tunang org ni..tudung hitam is Nurul (PA Fin Control & Acc) & Shakira (PA Bus Fin Govn)..opss maaf yer klu gambar ni XXX...aku dh cuba 'sorok' tp maklum lakan....'salahkan ku jgn salahkan ku'..abaikan di bahagian depan..sila focus muka kami..
time to break!!..break nk mkn breakfast, ke toilet dn jumpa sesapa yg ada utk take photo..huhuhu..(sawan utk hari itu)..bj putih is Lyn (PA Global Fin)..
saat2 yg dinanti2kan...luncheon..yer ar babe sure lapar..dh la duk dgr org berceramah..perut pn semestinya di isi..lg plak mkn free di hotel..expectation seharusnya sedap..n aku mau makan semua yg ada...ahahhaah (gelak jahat)...sori x der pic makanan..sbb makanan mmg la hampeh x segah nama nya HOTEL ISTANA konon... tp dah lapar makan juga kasi habis..


sambil makan2..kita tgk fashion show from Dezain Butik, Ampang Point...marvellous la baju2 dia...berkenan aku nk wat baju raya...tp plg teruja nengok model2 ni berjalan...kasut dia tumit halus tu...steady je ngan kain2 labuh..buat la tergolek dpn aku...best gak..hihihi ..isk aku ni jahat tul..huhuh..xder ar sbb aku duk depan nmpk ar lenggang lenggok model2 ni jalan..tp badan diorg mantop kurus giler..xdpt bygkan klu aku yg jalan...huhuhu mau terjelepuk dpn tangga tu...ohohohho...

Emcee on that day..si Roslan Shah..adoi dia ni mmg sundel bolong mak lampir tau...geram tul aku..mulut dia leh tahan..lazer je ...x habis2 nk kenakan aku..mak tau la mak glamer hr tu..jgn la menglamer kan mak lg...malu i...auwwww..dia ok la emcee gamat la satu hall tu ngan lawak drag dia tu...hihihiih....smpi ada la member aku kecik hati ngan dia ni..
show yang ditunggu ...HATTAN..he started a song SEKUNTUM MAWAR MERAH...best gak la..sbb sore dia mmg sedap..powerfull voice..live lagik...nmpk garang esp bila jd juri..cam poyo jek kan...tp kt luar dia lain la..sgt sopan..kira rock sopan leh gitu...hiihih..tp apapun mmg terhibur sbb lagu2 dia merembes adrenalin ku hingga mengeluarkan peluh...ahahhaa..apa kena mengena daa...rupanya makcik2 byk minat dia gak ek...

Sori naik lori...mak mengedik ngan jejaka bujang second hand...hattan ckp aku xckp ek..huhu...pic 1st tu mak x sangka lak dia pn leh posing2 manja gitu..spontan jek..yg 2nd tu dia tgh nyanyi lagu Memburu Rindu konon2 mak la yg ditujukan tu...btw, tgk live x la hitam sgt...ala2 hitam2 manja manis la gitu..dia mention tu tgh cari calon bini tp nk bertudung..opps mak not in list la....melepas..
apsal muka mak camtu..mak tarik 44 muka sbb bengang si roslan shah...aku plak yg kena naik pentas...hampagas..kena paksa rela..aku bg reason stokin aku koyak ..sekali dia announce satu hall..apa lg gamat la..semua gelak kat aku..nyampah tul..sbb klu naik aku dh leh agak apa la si RS ni pekena org...merepek raban...sekali semua org TM daaa yg kena naik.. shakira si bj kuning sebelah aku dh nak nanges dpt gelaran NASHA AZIZ....yg si yani gelak sakan smpi digelar FASHA SENDAT sbb muka cun ala2 gitu..ada ke aku dia panggil AISHWARYA RAI tp versi tong gas gitu...x sesuwai...mmg jd tumpuan la kan...opps x lupa kak era as ERRA FAZIRA yg xder dlm gambar dh kena wat show dulu..ehhe..

nmpk mcm mak buat show la plak...hhuhuhu..inilah gaya n aksi terlampau mak ...si RS pedajal org kena menari gelek dangdut ikut lagu HOW ME SEXY by Too Phat & Inul...nak xnak terpaksala buat ..kang org kata x sporting la plak...alamak terlebih sudah...'banyak org bilang diri ku sexy..sexy sexy sekali'.....auwwwwwww..

dah kena dera haruslah dapat hadiah kan...klu x dpat mmg siap la si RS tu aku paw dia..penat2 aku tanggung malu kt atas pentas kan..dgn gegel satu badan..haru haru..tp berbaloi gk la..dpt brgan dnavechee..mahal gk la brg2 dia..mak teruja nk try DN HANS free..sbb ramai org kata keberkesanannya kasi awet muda ..bikin power woo..mcm kawan blog i Ms Fillanie..bergetah tu cam anak dara.. 1st pic..kak era tgh excited dpt hadiah maklumla..pemenang gelek inul of the day...mmg dahsyat !!hehehe taraaaaa...with Wanita Ikon 2008 - Datuk Azlina..selalu nengok kt TV, magazine..tp x teruja pn..lg2 plak citer kontroversi dia ngan sheila rusly tu.. tp after dia story dia, pengalaman hidup..mmg worth it la dia ditmpat nya skrang..tgk live lawa la dia solid molid walhal umur dah 40++....ye jd korang2 sumer "makanlah DNAVECHEE & DCL"...blh gitu!!! ..bkn promote aku pn bkn ahli..
ini dia Pn Syarifah Rasheedah Al Juned...PA Datuk Azlina..tp dh mcm beautician plak..dia ni merangkap cam perunding imej la..ceramah dia pn semua psl imej, gaya, style, penampilan..of course semua akak2 makcik suka giler..tmasuk la aku..sbb aku pn ladies hokey...kalu bab2 cantik2 ni semua mata x berkedip ..yer la bab plg best..yg pntg dia mmg awet muda dh 48 ..still mantop..mak tabik spring..tp dh last2 tu aku mls nk dgr..berpot-pet ngan shakira..mmg kan aku ni berckp je kejenya..huhu
no yg x bertuah...mmg pun..hehehe...mula2 dpt no.ni pn dh rasa xbest..ha mmg x dpt la tu..kan betul..!! konon instinct la..citt..hahahaha..tp xdpt pn xpe...hadiah xmenarik...(ayat poyo utk menenangkan hati)
seperti biasa aku kan berjiwa mude sentiasa..di apit oleh kawan2 sejawatan yg sama umur..opsss..x sama umur...adik2 ni sumer..dr kiri.. ika (PA Audit Buss Unit), Diana (PA Special Affair), Yani (PA Product & Quality), Me (PA Deputy Chief Auditor), & Ereen (PA Sales TM Wholesale).....
ini baru kawan2 sejawatan sama umur...akhirnya aku sedar diri..tp aku rasa belia remaja sbb diorg ni dh khwn n nk khwn..Mas (PA RNO Network Operation), Eija (PA IBMS)..x sempat nk borak2 ngan diorg ni..sbb last2 nk blk br dpt lepak sembang..

Friend 4 ever beb...member yg x disangka aku kenal masa last year secretaries week at least jd member yg satu kepala...lagak aksi ngeri tang mulut tu mesti ada kan...mmg best la ko...bkn senang nk jumpa ko beb
eija oh eija...my coursematte, opismatte... lama aku kenal dia ni...kenal la...hehe
kak fadilah (PA Plan&Tran,Procurement)
ada gak pic ngan ereen..thn ni dia x aktif cam thn lepas..katanya blur..heheeh..tp xpe dik janji vass
biar betikkk...mak x der pic mak sorang la...mcm x caya..percayalahhhhh tp xpe...dlm toilet pun blh utk capture diri sendiri...alamak akak belakang tu betulkan tudung daaa...ya ampun...huhuh..

12 comments:

Liyanaroxx said...

awat x gelek inul version TM Awards kak mimie?suka suki RS tuh jerk nak kutuk org ek?dia x sedar diri ke dia tuh mamat AUUUWWW~!!

tHEoNeANDoNLy said...

wah mimi buat show ngan RS??!! habat la...!!

norhaliana said...

Wah mimi!!! bestnye bersuka-ria.. tiba2 teringin nak jadi secretary pulak.. boleh ke?

TinTaDariHaTi said...

paling lawak mse kena bt goyang inul.. Nana gelak smpai nk pecah perut.

Stokin koyak.. tit tit..

Hahahaha...

Kasih Aleeya said...

halu halu!!! aku dpt okeh invitation nie.. tp sbb aku dah attend belambak course..rasa mcm takot kene penampo plak ngan boss kan..so aku buat derk jer..tp mmg teruja sbb tgk ada hattan..pastu confirm dpt gift from dnavechee (tul ker spell..hantam jek).. ceh kalo aku gi..leh jumpa ko kan?? leh tgk ko jadik inul..*sob*sob* len kali kalo ada lagik inform2 ler..leh aku isik form gak..ehheheh..

Farah_W said...

wahhh...glamer u kat atas stage... :) nice outfits!!!

awekslumber said...

hurmm mmg suckss ahhh si sotong tu.. tak sedar diri lak dah ler benda yg di merabaan tu suma tak profesional langsung.. hopeli next time pada sesiapa yg nk carikk MC biarla yg profesional sikit jangan ler cariks yg otakmcm katak bawah tempurung.

mimi's mayonnaise said...

Syabas beteh.
menang menari gelek Inul.. U nmpak mcm enjoy laa pergi seminar tu

MimY HaMiD said...

liyanaroxx : kang wat gelek inul version TM Award mau makcik2 jeling..dh glamer tmbh glamer

theoneandonly : RS tu very the drag

norhaliana : boleh boleh...tp gaji x sama cam auditor..nak ke??

tintadarihati : bab stokin koyak sgt mak benciiiiiiii...kecoh

kasihaleeya : yuhuu filla..len kali aku roger...join tau..mak gelek arab plak lain thn..heheh

FarahW : glamer terpaksa rela..auww anyway TQ..

awekslumber : mak faham ko bengang..len kali ko bawa cili bila RS perform..bising2 sumbat

mimi's : really enjoyed sbb duk opis stress..

dillazag said...

tak sempat nak mengomen cik mimi smalam... Tapi, gelekanmu memang kelass gitu.. Nasib baik tak pakai high heels, dik non... Hihihihi

MimY HaMiD said...

dillazag : xmungkin sejarah berulang..klu high heel mau gelek tunduk..hahahah

Sutera Batik said...

1st jumpe blog u duk tgk2, mcm penah tgk u ni.. Pk2 br tringat u girl yg kena gelek ms seminar kat istana yg ckp stoking koyak tu.. ehehe... xpe, janji glemer.. huh

Google