THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 April 2009

Review He Just Not That Into You : Love is Subjective

Tgk juga mak citer ni...adoi lama tau mak ngidam nk tgk...hahah mcm makan la plak...yer ar tunggu ekin free..nan ado mengalah kan PM...then thesis dia dh settle..ptg smlm after work gak mak angkut dia gi....tiket kul 8.30 mlm..best gk x la bersesak2...hr tu last entri mak ada tulis simptom2 HE JUST NOT THAT INTO YOU IF dot dot... tp smlm mak dh tgk finally happy ending...sgt best citer ni ..mak bagi 4.5 star...ada pro & kontra...citer ni 6 in 1...ala2 Love Actually, Cinta, Sepi...so ramai la pelakon kan..so meriah la skit...tagline citer ni "Are you the exception...or the rule? " (pengecualian or undang-undang)...opss before tu semestinya ada pic gedix2...well camera always in my handbag...klik klik dulu ...wajib tu !!!! sila scroll selepas pic gedik ini...mak buat sikit review.....


4.5 star..nmpk x si hensem ben affleck..sbb dia tau mak tgk citer ni...


terkejut isla fisher tgk aku sbb aku pn shopaholic cam dia...opss rebecca lor


lets drift bebeh...mak x tgk lagi...lepas ni kot..x pn layan DVD..blh gitu...huhu


leh x jadi hannah montana ala2 tembam....huhuhu..bisa bonar


coming soon....coming soon...jangan biarkan hidup anda diselubungi serammmmmmmm

 huhuhuhu...lawan sapa lg kurus & gemuk...chit!!!! ptt sp lg cun lor...huhuhu

sessi gedik di toilet GSC....huhuhuhuhuhu..damn cute

GIGI (Ginnifer Goodwin) dan ALEX (Justin Long)
plot utama...gigi ni still searching bf..bermula plot dia kenal2 ngan agen umah nama connor..gigi mengharap connor akan call dia..tp inilah maksudnya If He's Not Calling You and  If He's Not Asking You Out ..so x yah la waiting ...habis kan boreh je...gigi ni tunggu la calling si mamat tu manalau nk ajak dating again ..then jumpa la plak si Alex ni yg konon2 bg advise stop sitting the phone....watak2 diorg ni yg plg menarik sbb so funny...hikmahnya kadang2 kita x nampak apa yg ada di depan mata kita..sehingga la kita sedar yg kita rasa kehilangan seseorg..its happen to gigi & alex..finally they're couple..so sweet..


BETH (Ben Affleck) dan NEIL(Jennifer Aniston)
ni plak pasal a long relationship about 7 years tp masing2 x nk komited ngan ikatan which is perkahwinan tp stay together...beth x percaya pada perkahwinan sbb asalkan diorg bahagia selalu...neil plak menyedari akan kepentingan perkahwinan...beth ni charming giler ..dah la rajin...calon laki idaman mak ni..huhuhu..mak touching giler time neil tanya .."u wanna married me??".. si beth leh x der jawapan...sadis...so If He Doesn't Want to Marry You ..then neil pun nekad to be a single ladies...nmpk ar dia mcm pasrah la apa jln yg dia pilih..tapi tapi...beth dtg blk..then suprised...they getting married..motif nya...kita kena bersabar dlm menunggu jodoh..klu dia mmg untuk kita ia pasti datang..(ckp utk diri sendiri)..huhuhuh...

JANINE (Demi Moore) dan BEN (Bradley Cooper) + ANNA (Scarlet Johanson)
napa ada plus tu..ini kisah 2+1..it means org ketiga la...janine ni ada masalah skit nk percaya kat husbanda dia...tp mmg hubby dia xleh percaya pun...huhuhu kt belakang main ada skandal ngan anna...tp anna ni sexy siot..dh la lawa...phewitttttttt...anna ni plak desperado jek aku nengok...laki org pn layan....dia pn confuse tu sbb bf dia tu bkn straight guy..phm2 le gay....motif?? If He's Having Sex with Someone Else.....hubby dia ngaku tu dh tdo org lain...(sbnrnya dia suh ngaku merokok tu je)...dgn harapan si ben ni janine halau dia keluar...tp nan ado..janine ni masih nk selamatkan rumahtangga...actually masalah diorg ialah If He's Not Having Sex with You..katanya x pnh wat sex...leh caya ke?? tu la sbb ben tu tertarik kat anna yg hot babes...so for anna He's Just Not That Into You If He's Married... but kesudahannya mmg tiada jodoh antara diorg iaitu ben & janine,,,sedihkan.....itulah kalau dah mmg bkn jodoh terima saja la...jd jln penyelesaian terakhir cerai...

MARY (Drew Barrymore) dan CONNOR (Kevin Connoly)
plot citer diorg dua ni x byk tp quite interesting...mary ni plak find a love on networking friends...etc myspace...yerla zaman IT kan beb...kira mcm ni If He's Not Dating You.....dia find someone in networking for dating..tp jumpa yg nan ado...ehhehe last2 dia jumpa si connor laki yg agak memilih pompuan....(ala yg gigi duk tertunggu call dia tu)..akhirnya mary yg dpt..sp sangka..bkn networking bf tau...realiti lg..tp yg best tu dia nya pertemuan..sedang2 lepak2 minum..dia ternampak muka connor kt paper..kan dia ni agen umah..dia pn cuba2 ambil kesempatan call connor yg kebetulan ada kt situ gak..then dr situ diorg bertemu then in love...see unexpected dating tu...motif..bila kita mahukan sesuatu payah nya nk dapat...tp klu jalan tu mudah mmg amat la senang depan mata je...its happen to them...

4 comments:

TinTaDariHaTi said...

Mcm best la plak film nih. Rase cam nk g tgk jekk... Sbb beberapa babak dlm film nih de psamaan dgn my life kot. Interested nih...

mimi's mayonnaise said...

Ooo.. mcm nak gi tgk laaa citer nih..

rina is pink is sugitani said...

cite cm best..tp de jennifer tu..xsuke la..trus rejek cite ni..hihihi...

MimY HaMiD said...

tinta : best sgt..tgk tau

mimi's : harus !!

rina : aik psl dia je x nk tgk..abaikan dia je bila tgk..heheh

Google