THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 February 2009

Hobby, Collections or Interest...???


HAri tu dlm blog2 yg lepas2..aku ada citer interest aku to collect kad jemputan khwn kawan2 kan..so today aku nk story psl kegilaan hobi aku dlm collect mengcollect ni...nk specific sbg hobby..hmm blh ke?? ntah la yerk...tp aku ni suka appreciate org bg sesuatu..xkira la apa2 pn..syg la nk buang...walau semurah mana pn barang tu ...ttp bermakna sbb pemberian seseorg...dibawah adalah antara collection yg aku simpan utk kenang2an...

Photo Album
Minat terdorong sbb suka bergambar...rasa sayang plak gambar2 yg snap simpan je kt PC or laptop..gambar aku byk giler...aku kan giler camera...jd nk cuci gambar kt kedai...x worth it..ehheeh aku buat wallet print pki color printer...lg pun muat nk masuk dlm album...hmm penat gk tau nk susun pic dlm album...yg jadi mangsa adalah dira..dia selalu kena suh susun gambar2 kt album..tp ada upah tau...bkn free..

Gift/Souvenir
Ni pn suka gk...minat to collect..kira mcm ole2 la..xkira apa benda pn...aku suka gak..kdg2 tu benda yg sama la..mcm hankerchief..candle..box..but its a gift..really appreciate it..

Magazine EH & InTrend
wah x sangka aku baper lama aku melanggan..magazine ni..xsilap EH dlm thn 2003 till 2006..sbb mkn lama rasa pengisian nya berulang2...pastu beralih arah pada InTrend pd thn 2005 till 2008..ni pn sama .. monthly asyik beli je...pasni x tau nk collect magazine apa..korang ada advise x...??? aku terlalu syg koleksi2 magazine ni..sbb tu aku jadikan salah satu koleksi kesayangan..kdg2 boring selak2 gk..byk info tau

Paper Bag Gift
Ini plak koleksi2 paper bag hadiah dr kwan yg bg aku tp isi nya hadiah lain la...aku syg nk buang...so far ni semua paper bag yg diorg bg hadiah2 kt aku..so timbul rasa syg nk buang then terdetik rasa nk simpan...jadi simpan je ...kira cam berharga jugak kan...

Wedding Card Invitation
pernah citer dlm blog baru2 ni..well dont know why suka simpan..tp its look like sentimental values to me..syg la jugak nk buang...especially to appreciate my friends...so korang yg kawan aku ...cuba cari mana kad korang....jeng jeng...

Office Gift / Souvenir
Things from my officematte yg outstation like key chain...simpan gk sbb x baik buang brg org bg kan..then hias2 kt my table area...ok gk..like decor la...heheh...

Fridge Magnet
I like....sejak my bos selalu bg...dh terminat collect...giler sgt..suka..so far yg ada london, scotland, bali, vietnam, chile, singapore, korea, hong kong , france, japan, chicago, australia, dubai,beijing, cambodia, new zealand.. dlm msia pn collect gk..terengganu, genting highland, sabah, sarawak,melaka,langkawi... ..thanks to ogy...sbb sam interest..selalu gk exchange...

3 comments:

Suffian salim said...

Whoa..byk bende u suke collect..kalau i simpan lama² dlm bilik nanti mak i akan buat housekeeping and buang semuenye..huhu Anyway thanx coz follow my blog..

tHEoNeANDoNLy said...

fu yo mayak tu..!! leh bukak galeri mcm ni mimi...!! hehe..

Anonymous said...

bnyak tul konyer collection nasib baik ko simpan elok2 klo tak berabuk perghhhh bercinta nk lap abuk.....wei akku beli ko nyer ffridge magnet dr bali. nanti lg 2 mggu aku nk g penang aku belikan yg penang nyer k....-ogy-

Google