THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 November 2016

Pakai Korset Boleh Kurus? Boleh Sila Pakai House Of Corset

Salam Hai uolls....kakak mimy kembali now sejak sejak demam suri hati mr pilot tu ..nama iols jadi  kakak wonda mimy...gara gara terobsess watak worda...melekat pulak kakak wonda...#eh....pasni panggil kakak wonda la eh...weh move on move on....kak wonda cuba nk move tapi tak leh...ko dah kenapa...ko ingat ko neelofa ke...ko tu mimilopa ..tempias mama lopa hehe lopa tu kucing aku le ...hihi

Lama aku tak tulis blog kan..sampai Suraya Sulatin cop aku pemalas punya orang...weh napa ntah tak leh jadi macam dia...dia tu dari zaman dia meronggeng single life, nak kahwin, ada shien now dah bisneswomen ..tetap la dengan chooyaya dia...hoi roh rajin apa ko pakai hah...ada gak la tegur eh mimi napa tak tulis blog dah..terpaksa gelak memalu kucing...tak tau nak jawab apa...aku kan berangan snap pic banyak then nanti aku nk letak kat blog...aishh napa ntah..nah now dah bulan November...sampai kesudah ko kepam semua pic...

Ok fyi sapa follow aku kat fb, ig maybe dah tau kot...aku dah berjaya kurangkan berat badan..hoyehhh...benda paling susah aku nak buat...aku success pulak...speechless...aku rasa berkat Ramadhan bulan mulia...permulaan pertama...memula start first day puasa....then terus la ke hari ini...aku tak sangka boleh kurang kan berat badan dari 123 kg ke 89 kg ( terkini untuk 3 November 2016)...siapa biasa baca blog, kenal aku lama faham la aku ni cana...kahwin pun gemuk nok...kemain asik nak kurus kurus masa tu pastu nan hado...bulat montel la ko jadi pengantin...nasib baik pelamin tak roboh je ko...apapun tapi merasa kejap kurus masa lepas beranak...terbaik pantang tegar...pastu lupa diri stop breastfeeding makan macam bela saka...mengepam badan aku naik...



my journey from 123 kg to 89 kg...mission going to 60kg..agak agak capai tak hehehe...wish me luck

Pasal cemana leh kurus...next entry aku share ye....hari ni nak citer pasal korset best...aku start pakai korset lambat...jujur aku dengar korset aku takut..banyak kisah tak best aku dengan korset ni...dari kisah pengsan masa lepas nikah sebab korset...hah terbawa bawa...pastu seriau dengar harga korset ribu...debar dada mak dengar ribu ni...ramai la promote yang ribu ribu ni..dah try pakai pun..tapi tetap akak tak selesa rasa ada tulang tu buat aku rasa jalan macam robot...pastu hazab nya nak ke toilet...one more thing kena ingat ye bila ko dalam proses kuruskan badan..kekerapan ke toilet akan kerap berlaku..proses detox...kena pakai korset tu buat ko tak selesa dan serik nak ulang pakai banyak kali..

Tapi tapi korang kena ingat ye...salah satu tips kurus PAKAILAH KORSET !! ..why??bila kita pakai konsisten 8 jam sehari dia mengetatkan perut kita then bila kita terlebih makan akan buat kita senak so kita tau time limit dah tak leh sumbat makanan...memula pakai memang tak selesa but bila dia jadi rutin lelama akan terbiasa..shape badan cantik, nafsu makan berkurangan..nanti lelama size akan loose...macam aku la memula pakai 5xl & now 4xl uolls..nampak tak korset ni rahsia kejayaan kurus gak tau...jadi mulakan pakai korset ye....ada orang kata pakai korset body fake...haloooooooo yang cakap tu ko sanggup ke pakai baju mengeleber perut...baik pakai korset dari nampak lelemak tepu...

Kalau korang tanya aku yang kedek cheapskate ni ...aku rekomen HOUSE OF KORSET nya brand...harga dia tanjat mampu milik..takde riban ..tak yah installment...buang masa nak hutang bagai...paling best takde tulang yang buat tak selesa tu...pastu ada lubang senang nak kencing or berak...terbaik........harga sebenar RM150 tapi now dorang tengah buat promo RM130 BELI 2 rm240...berbaloi ni tgh murah...sekali beli 1 akan beli tambah buat tukar pakai...aku lettew..**.HARGA BELUM CAJ POSTAGE YE..SILA TAMBAH RM8 untuk postage
Ciri istimewa yang ADA pada corset ini..!!

Membaiki tekstur tebuh anda dan membentuk tubuh anda..
Tak perlu bukak apabila ingin ke tandas..
Sangat selesa kain lembut dan sejuk..
Tanpa tetulang yang merimaskan..
Memberi keselesaan pada si pemakai..
Dilengkapi 7 magnet yang mampu melancarkan darah dan menghapuskan lemak degil.
Sangat mudah dipakai (one piece)



Paliing best size dari orang kecik sampai bigger boleh pakai...iolls 5xl now dah 4xl..doakan aku 
xl..amin..gagaga..berangan percuma..tq

Nak cuci senang je. Korang just rendam dalam Softlan and sidai. Takyah masuk dalam washing machine ok? Fabric dia jenis lembut so bila pakai tak panas and takde tulang yang mencucuk-cucuk dekat perut.





Testimoni adalah diri aku sendiri...sebab aku pakai..lihat la pandang la ye...hehe..tiru macam saya...amboiiiiiii...sila percaya..tak percaya moh kita jumpa depan depan huhuhu...


 so dah percaya ke?? kakak wonda mimy dah kurus sikit..nak kurus macam kakak wonda mimy sila la pakai korset..meh order meh


UNTUK ORDER :


EMAIL : nor.zmy@gmail,com or

Whatsapp : 012 2056935










































3 comments:

Mila Ahmad said...

bila dah kecik muka nampak muda dari usia kan. gud luck kak, semoga tercapai berat yang ideal.

qu rin said...

woww kak mimy...makin cantikk :) sy mmg silent reader kak mimy...suka baca blog kak mimy....anyway keep it up..chaiyok2...

Haris Zuhaina said...

Wah, hebbat sgt ni
nnt share la tips keanjalan asset, blh>
Cs sy pun nak mcm Mimi.. dan curious psl kantung kangaroo ni

Google