THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

01 September 2015

Resepi Kek Milo Segera Pejam Mata

Nak share resepi baru ni aku rajin nau nau ...mata ke atas tangan kat bahu...kekekek...baking ni bukan passion aku....aku tak rajin benornya nak mixer bahan....tapi Fayel suka tul kek...especially kek coklat moist...kesukaan ....biasa aku beli yang siap RM10 tu...selalu simpan stok buat makan breakfast ke...bbebila aje la...potong siap siap 4 segi macam brownies tu...nanti dia nak makan dia buka je peti ais dan ngappppppp..

Baru ni kat FB ada sharing resepi kek milo segera...inspire dari kek dalam cawan...tingg..paling best pakai milo...yang memang minuman ruji rumah aku....resepi yang senang bangat...pejam mata pun leh buat...hhahaha...memula try la resepi asal ikut bebetul aturan pakai sudu tu ...then masuk mikrowave 3 minit...teruja jadi wehhhhhhhhhhhhhhhhhh....yeayyyyyyyy...ni memang cepat gile ni..tak yah nak tunggu berapa lama membako....

Percubaan kali kedua ..Fayel nak lagi..tapi nak kek besar happy birthday to you katanya...aku try buat dalam bekas besar...derhaka sikit resepi....guna cawan....adunan semua 1 cawan...minyak ganti butter....terur 2 biji...pastu buat topping atas moist tapi versi milo....suhu pun di panjang kan ke 8 minit gitu...agak agak dah masak gitu la...tak masak panas kan lagi....resepi derhaka menjadi....suh Fayel tabur choc rice warna warni...sejuk kan dalam peti ais...dalam sejam -2 .gitu la...Fayel tak menyabar nak potong...

Kek segera ni sesuai la buat kalau takde oven,, makan makan sesaja...nk formal proper korang baking buat kek aje la..ini sesuai nak buat sajian ringkas untuk anak...makan tengok tv ke kan...Fayel punya suka sampai keluar pun nk bawa kek masuk bekal...teruja mama kek simple kegemaran anak....next nak cari resepi simple lagi...mak malas nak renyah huhuh mood senang lenang di dapur...gitu ...mampuuuuuuuu


Resepi nya tiru ni ye



Bahan bahan ready nak buat

Kacau kan semua...


masuk microwave 3 minit...nampak tak dah 1 minit kek dah naik



teruja budak berdua ni nak makan kek milo...cepat siap

Versi derhaka resepi..heheh

Hias topping letak sket choc rice...taburr...sejuk kan peti ais

Tak menyabar dah nak potong kek...


Nampak tak plastik pink dalam tu bekal kek milo ye


 buat makan dalam kete...kudappppppppp



























4 comments:

safurara said...

SENANG gila kak mi! hahaha. boleh terai nanti!

IdaShazana said...

nampak sedap sangat tuh. ok buat la jugak petang nanti

adda syuhada said...

sedapnya kek...lama x makan..nyam!!!

Naziana Othman said...

halo ..nak tanya..bole tak kita buat ber cup cup dan skali bakar. Or kena bakar satu2 cup dlm satu masa? (saja..untuk penjimatan karan)

Google