THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 May 2016

Transbella Soft Launch di Teh Tarik Place ,The Mines.

Hi koranggggggggg....muncul balik akak...hehehe...ampun di pinta akak lost word dah dengan blog...terlalu rindu u u u tapi masa masa...tengok blog orang lain update jeles nyaaaaaaaaaaa....bila aku ada idea nak blog tetiba je blank...apakah?? aku rindu blog....aku akan pastikan berupdate...tak nak terkubur tetiba hilang jeeeeeee...oit jangan buat pasal..kang tetiba blog jadi viagra....seramm...


Entry pertama di bulan May eheheh..wah May terus..April langsung takde..ni story tarikh 23 April 2016 hari Sabtu lepas...akak dapat invitation Transbella Soft Launch di Teh Tarik Place , The Mines...apa tu transbella...jap gi kat bawah panjang lebar akak story mory eh...kalau korang biasa baca blog blogger Suraya Sulatin nak uweet..kalau baca blog dia selalu je ada sue update Transgluta, Zenia...dan sebab blog dia favourite blog aku ..so aku sangat la familiar dengan Transgluta ni...sampai kan aku terjebak beli..hehehe..terus laju wasap sue, nak beli...dah beli tak pakai siap ko...istiqamah la kita memoga pakai la putih seperti di iklan kan....aku consume dulu baru aku berani nk cakap kebaikan produk ni...jujur aku tersangkut makan Transgluta...nak memutih jugakkkkkk...

Nak mukadimah pasal produk best ni...kalau sebelum ni korang biasa dengar Transgluta kan...seperti kita tau Transgluta ialah produk putih..ye bahan utama dia Glutathione memang sumber untuk memutihkan kulit. dan juga Vitamin C..Transgluta ni supplement kecantikan yang selamat mampu merawat kulit muka dan seluruh badan...yang penting produk ini dijamin selamat dan halal...then Transbella pulak..hah ni produk baru...ada beza ke??Transbella ni supplement juga cuma beza nya Transgluta dalam bentuk pil dan telan dengan air...Transbella ni kunyah kunyah sedap makan..fungsi yang sama untuk memutihkan kulit tapiiii Transbella ada collagen..penerangan seperti di bawah.


Soft Launch Transbella di Teh Tarik Place, The Mines

Ok ni baru nak citer pasal soft launch hari tu...soft launch hari tu tersangat la happening...di meriah kan dengan pengacara diva Azwan Ali..Co-Founder cum Blog Ambassador sendiri sapa lagi blogger meletopp gojes Suraya Sulatin...Founder dia Anny Ariffin..Founder yang low profile baik orang nya...tak lupa Duta Produk yang popular di IG, Atita Haris datang dengan DJ NasT dan opi cute...tema semua warna purple..so nice color theme...so penuh ungu di setiap meja...tak lupa geng blogger yang havoc meriah dan bikin kecoh...korang semua memang best...sporting lak tu...korang layan gambar yang happening ritu...

Di hari launching berlangsung


Suasana purple di Teh Tarik Place , The Mines

Posing dulu..dalam ni nampak mcm bukan pepel je ...pakai pepel tau...

orang terawal sampai...posing dulu la hehe

Suraya Sulatin yang cantik mekap doll..nak uwett

Kami dengan Founder Anny & Blog Ambassador Suraya

Azwan Ali dah sampaiiiiiiiiii..yuhuuuuuuu
  Meriah suasana dengan keletah dia ni

Sepatah dua kata dari Blog Ambassador

Dua sahabat baik bergabung 

Semoga success ye korang..dah la muka sama...macam adik beradik pulak...aku adore kulit dua orang ni..putih!!!..so amalkan la Transgluta/Transbella

Cerita dari pengguna Cik Intan Dayana, dijemput untuk share pengalaman dia dengan Transgluta. Macam mana dia transform dari Dayang Senandung ke Snow White.

Duta Sosial Media..Atita Haris in da housee..cantik nya dia dengan kaki panjang...

Selesai sudah launch with the Founder, Blog Ambassador, Sosial Media Ambassador..Good Job Team..

Mesti la nak gambar ngan diva...muncung sikit..diva AA memang penyeri majlis...personaliti dia bagus tak seperti di war war kan...polite orang nya...

Atita Haris yang tinggi melampau...jatuh rendah akak...

Geng Blogger yang memeriahkan suasana ...kami team pepel...

Produk sempat di grab hasil kiriman kawan kawan..sebab murah kan semua tu RM50 each...sempena hari launch saja




Apa beza Transgluta dan Transbella?


Transgluta and Transbella sama je function. Untuk memutihkan badan. Bezanya Transgluta ni dalam dia ada Glutathione tapi dalam Transbella ada bahan lain yang sama fungsi pencerahan iaitu yeast extract, pearl powder, sakura extract, vitamin C and Collagen Trepeptide. Collagen Trepeptide ni paling power untuk whitening. Kalau rajin, pergi Google sendiri. Sama kesan dia macam glutathione. Gluta sejenis pil telan, Bella sejenis chew and rasa masam manis. Cara pengambilan sama. Ambik sebiji sehari sebelum breakfast, minum 8 gelas air sehari and elakkan caffiene.Untuk yang allergic dengan Collagen, boleh ambik Transgluta. 
                                                                                          
Makan dua dua pun boleh..Transgulta makan pagi...Transbella makan malam..ikut suka la nak makan waktu bila...Nak makan dengan supplement lain pon ok, Cuma jarakkan pengambilan 2-4 jam. OK? Semuaaaaaaaaaa orang boleh makan Transgluta or Transbella. Breast feed mom pon boleh. Time period pon boleh makan. Dia takkan menganggu hormones. Untuk pregnant mom pulak,suggest ambik selepas kandungan 3 bulan.



Testimoni Produk dari Pengguna

Masa launch hari tu..dijemput pengguna tegar Transgluta berkongsi cerita...pengalaman putih bersama Transgulta..dan jujur sejujurnya bukan propa...aku sendiri terkejut tengok Intan...kulit dia bersih..walau tak kenal secara live tapi biasa tengok dia dalam blog Suraya Sulatin..nampak macam biasa je sebelum ni nah..hasil dari Transgluta berseri ...terkesima..even sue & anny sendiri kulit dorang putih dan bersih...hasil Transgluta yang buat aku pun nak putih jugak....dan ada seorang customer duduk belakang aku dan pernah tengok dia dalam testimonial transgluta memang dia putih dan kulit bersih...

Testimoni superb yang menjadi..bukan tipu tipu ye

teruja tengok intan hari tu dah putih...

Testimoni diri sendiri..hehe nak putih jugak..laki iolls kata putih sikit la yang..hehehhe...



Harga Produk & Promosi

Harga masa launch hari semua jadi RM50..so now tak dapat dah...then nak bagi tau harga asal Transbella=RM90.00/Transgluta= RM110....so then ada good news !!!...attention semua...

Ada promosi untuk hari ibu....still murah..mana korang nak dapat supplement untuk sebulan tahan 30 hari...tell me..amat berbaloi sangat la korang beli Transgluta dan Transbella grab now...buat stok..pasni dah ke harga asal korang nyesal..




PROMOSI TRANSGLUTA/TRANSBELLA COMBO FOR MOTHERS DAY



Beli combo (Transgluta & Transbella) FREE Zenia Foundation for ONLY RM120.00 (Free postage)

or

RM60.00 each bottle for Zenia Collagen, Transgluta and Transbella. Promo dari 8-13/5/2016



WhatsApp Kaksu 0129184042 for order



Harga Asal Transgluta RM110.00 (Promo biasa RM69.90)

Harga Asal Transbella RM90.00 (Promo biasa RM80.00)
Harga Asal Zenia Collagen RM150.00 (Promo biasa RM130.00)


Email : zenia.sales@gmail.com
Hotline : 013-6915915 / 019-3173715
















1 comment:

wong meimot said...

first time singgah.. entry yang menarik.. insyaAllah ada masa saya singgah lagi

Google