THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 February 2014

Rutin Kelas AlimKids Setiap 1 Jam Sabtu

Setiap sabtu rutin baru hantar Fayel gi kelas playgroup…masuk ni dah 3 minggu berturut join kelas Alim Kids..hari tu gi kelas trial…pastu masuk walk in kelas…masih belum register lagi..aku bagi masa kat Fayel serasi dulu…boleh terima slowly baru aku register…..register RM150..then bayar ikut modul kelas RM100…satu modul lebih kurang untuk 2 bulan….kelas walk in RM30 sekali kelas untuk 1 jam…apa 1 jam je..1 jam tu adalah cukup untuk umur Fayel…lagi lama bosan pulak kang…1 jam pun Akhir Akhir time tenaga dah low…heheh… 

Ditanya pendapat aku yang dah joinkan Fayel untuk 3 kelas berturut…aku rasa kelas playgroup ni best…tujuan masuk kelas ni bukan la terus bagi dia pandai semata…tujuan nya nak sesuatu aktiviti untuk Fayel…Fayel bukan duk taska…duk ngan atok nenek…di asuh tok mak dari kecik adalah berbeza ….manja nya over sikit maklum la cucu…buat apa pun like a king…aku marah pun tok mak terasa…huhu…..dari segi aktivit homeschooling pulak…aku memang tak ada masa nak ajar Fayel…aku balik rumah sampai dah malam badan dah penat..nak ngajar mood takde……jadi usaha aku masukkan la kelas playgroup ni…something untuk dia explore.. 

Kelas playgroup 1 jam ada macam macam aktiviti…takde unsur paksaan…Fayel pun kekadang auta dia datang dia tak fokus pun…banyak berlari…kena pandai pujuk la…pujuk baru ok…kelas ni ajar menyanyi, bercerita, dan paling aku sangat suka kelas aktiviti art kraft…sama sama duduk dengan anak…sama sama buat art…mewarna..mengunting, gam…menampal…hasil art itu yang buat aku teruja…Fayel teruja la dapat pegang gunting…gam…kalau kat rumah asik la mama tak bagi kan…sentuh je dah mama jerit no..bila dapat pegang gunting nampak Fayel happy hahaha…kelas playgroup now pun dah banyak pilihan up to parent la nak memilih yang mana…aku pilih alimkids sebab dekat dengan rumah…yang hantarnya keje aku…so nak senangkan aku tu je…ok sekian

dengar teacher story


...Fayel main main je

Bermain aktiviti kayu ikut muzik....

Dah ada meja masing masing maknanya ada kelas aktiviti

Ready art kelas

menampal dan mengunting


mak mak tayang hasil keje anak....nampak tak mak mak excited hahaha

hasil keje tangan Fayel....sama sama buat ngan mama

Ok dah crancky nak balik..cukup 1 jam



Ni minggu berikut nya....siap sedia nak hantar anak gi kelas....ootd just try tudung syria bunga...heheh

Aktivi permulaan kelas...teacher suh main rope sambil diri Fayel malas dia duduk je

kalau dah duduk makanya ready art kelas...


Aduyai dah start nak pukul Ammar...sabar je la aku...orang suh tayang hasil keje


Bergurau pulak budak dua ni


Sessi eksyen ngan ammar...kita ada ni....awak ada ke

minngu belajar cuaca



Penutup kelas ...makan kuih beramai ramai

12 comments:

ameris said...

kat mana kelas ni mimy?

Nurul Aziz said...

betul tu, kalau duduk dengan nenek dia... memang kita marah anak, nanti nenek yang sentap. -__-" & manja memang sangat-sangat. macam ayra. kalau kita marah sikit, mula la.. 'nak mak, mak tolong' (dia panggil nenek dia mak) huhu. nak hantar taska, tapi nenek nya tak bagi.. takut cucu kena dera. apakahhhhhhhh.. huhuhu..

Rizziela said...

terfikir gak nak hantar twin utk joint..tapi selalunya tak sempat..sebab bz dgn banyak hal

aThidEaN said...

mmg tunggu2 akak review kelas ni..wlpon sy x duduk KL, xde playgroup mcm ni, tp plan tu nak jugak praktiskan kat rumah..

nnt dh start keja nak hantar ilyaas jugak ke nursery ke taska ke

aThidEaN said...

mmg tunggu2 akak review kelas ni..wlpon sy x duduk KL, xde playgroup mcm ni, tp plan tu nak jugak praktiskan kat rumah..

nnt dh start keja nak hantar ilyaas jugak ke nursery ke taska ke

♥ ROS ♥ said...

Bestnuer fyel dh g playgroup... Ros pun tringin nak anta auni :)

ctmah said...

haha!comel je fayel ni..akak teruskan tau..nak tgk fayel pakai baju ijau tuuu :D

Nadine said...

such a dedicated mom u are, Fayel must be one happy boy. keep it up, Mimy! :)

Nadine said...

such a dedicated mom u are, Fayel must be one happy boy. keep it up, Mimy! :)

salwana nordin @ che'wa said...

wahhhh...seronok jugak kelas gini..budak2 boleh explore mcm2 kan :)

SyimaSyaz said...

bestnya mcm nak bawak aisya... tp next year la, this year dah takde rezeki...huhu

DYatie said...

InsyaAllah nak bawa Arissa jugak nanti. Semoga Allah murahkan rezeki.

Google