THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 February 2014

Koleksi Mekap Baru ku by NYX Cosmetic....

Salam Khamis bersua....semalam menyorok kejap..kena jaga boss besar…so jadi low profile …paham je la…jaga boss besar pangkat dato…ai is jadi baik skema sangat…heheh habis selama ni jaga boss sekarang macam la jahat la sangat…ngeh ngeh…ada beza jaga boss yang kita dah biasa handle..dengan boss relief…so akak menjaga tingkah laku tatasusila di tempat orang…jangan buat pasal..duk diam diam sudah…orang suh buat buat…kejung sekejap semalam hakak selama 8 jam …lunch pun mcam tak lunch…diet sekejap lunch akak semalam..punya menjaga baikkk big boss hehehe.. 

Ok hari ni seperti sediakala..duduk di meja sendiri…meja sendiri pc sendiri…gua punya suka la nak buat apa…sambil menyelam minum air…hari ni mood gembira…akak ada mekap baru…waaa poyo tu pun nak citer…mesti citer…aku dan mekap ibarat kawan baik tak boleh berpisah…almost seminggu tak mekap rasa dunia adalah bosan…jiwa kacau…mood tak stabil..tengok sampai gitu sekali aku dan mekap…aku suka mekap…ah lantak ar nak cakap apa…tak natural beauty??..tak mekap tak cantik?? Dulik…tetap suka…pull stop.. 

Rentetan handbag hilang…segala barang dalam tu pun hilang termasuk satu beg mekap….huwaaa hilang tau …dah la hari tu baru je beli lipstick baru kan dah tayang kat blog…ni hilang…punah hati aku oi….beli mekap bermodal gak…walau mekap aku tu murah murah je pun kan…kalau dah sebatang RM10..ada serba lima …tak kena RM50 !!!...ok fine…sebab nak mekap sangat…dah la gaji…aku terjebak suka mekap baru…hari hari la duk tgk IG NYX cosmetic…nak order pre order tak sabar…kah kah padahal ko pun jual pre order… 

Mementang dah gaji kan..tak boleh jadi semalam bodek bodek sikit bang megat balik keje gi KLCC…yeayy..bang megat good mood…balik keje terus redah ke KLCC..napa KLCC…semata nak gi sephora …misi mencari NYX cosmetic…sampai terus menyambar apa yang patut…bang megat duk luar keras kejung tunggu bini lama nau….NYX cosmetic best..murah sikit la…..range harga mampu beli…pilihan sephora tak banyak berbanding pre order..harga pun mahal sikit dari pre order…ala beza RM2 -3 gitu la..tapi tak pe sebab kemaruk nak cepat…beli jugak…sempat la bertouch up oleh beautician sephora kt situ..ngehhh..dari konon nak beli lipstick…beli bedak foundation..tengok!!!!!!!!...tapi takpe aku suka je harga tak mahal…

So hari ni kemain dah melaram mekap …muka dah tak pucat lagi..sudah segar…kalau tak tu sana sini orang tegur…napa pucat sangat ni..sakit ke…huhuhu sebab aku tak bermekap…gitu ar…so barang mekap hilang dah diganti baru….jangan hilang lagi la NYX…mau meraung lagi….faktor keje jugak aku memang memerlukan mekap…aku PA…jadi memang muka kena la touch sikit…baru la ceria mood pun hepi…nak bekerja pun rasa konfiden…konfiden cara aku adalah dengan bermekap tu je….heheheh…orang lain aku tak tau..sebab tu aku sinonim dengan mekap…I love mekap mekap…ok sekian..

Sephora KLCC kat level concourse sebelah cold storage ye..hehehe aku baru tau ...nampak sangat lama tak jejak KLCC

Geramnya NYX Cosmetic...rasa nak beli semua...pastu tengok duit tak jadi mari la memilih

Sempat touch up semalam beautician Sephora...puas hati akak ...tq bang megat di belakang menturuti permintaan bini suka mekap


Muka orang puas hati dapat gak sephora NYX dia...ok pasni jangan hilang lagi tau..meroyan akak

Hasil tangkapan pembelian...termasuk orang mengirim...sikit sikit dulu..next month borong lagi

Ok tunjuk satu satu ye...ni bedak foundation harga RM39...terjebak sebab pakai best finishing smooth

Stick blusher..jenis krim...RM26..pakai senang tenyeh je kat muka tak payah pakai berus


Lipstick kesukaan...jenis MATTE..kod nama Perfect Red dan Tea Rose...sebatang RM26

Opps lupa benda wajib ...eyeliner jumbo RM19..


Bermekap wajib ke opis....wajib baru konfiden buat keje


Tak lupa barang orang kirim...ni pun best...Lip Gloss jenis MATTE..warna lawa...tapi orang kirim...sobss..next month la aku beli...sebatang RM26















15 comments:

Allene said...

wow...

diana aziz said...

ai suke mekap2 jugeee.. hehe... ate PA kan.

Ok, dh jmpe pengganti stage nampaknye. In sha ALLAH serbu dlm mase terdekat. ngeh ngeh... :)

Nor Eliyana said...

waaa! merahnyerr mak ngah. yg kaler pink tu nampak girlish skit

Mar Mansor said...

bnyak nye mekap sekali beli..

aThidEaN said...

akak, bestnye tgk lipstick tu..dh la 26 jer...

suka nya..dah lama xpi sephora..next time gi kl kena singgah ni

ZalinZalina said...

Kak ina pun suka mekap..dan suka tengok awak mekap :)

mekchu said...

terus nmpk ceria pakai kaler merah gitu... mekchu teringin nak bersephora jugak.. tp kat sban tak de.. apakan daya.. sudikah dikau terima kiriman ku???

mekchu said...

terus nmpk ceria pakai kaler merah gitu... mekchu teringin nak bersephora jugak.. tp kat sban tak de.. apakan daya.. sudikah dikau terima kiriman ku???

Amanda Suria said...

jom terjah Sephoraaaaaa

SyimaSyaz said...

samalah mimy... i pun bermekap. sebab dolo-dolo masa kerja deprt lama kena jmp customer, term nya kena mekap bagi muka segar.. pastu kena pakai heels..gituuu

skrg mkap je la.heels ke laut

Ann Ishak said...

kaler Tea Rose tu lawa la pulak :)

masniwati rahman said...

Mi. Pakai lah brand fcc. Boleh bawak sembahyang. Brand tu OK. Colour pun cantik

:: Riri-Fatieha ::~ said...

wah...murahnya... kena try ni nanti.

:: Riri-Fatieha ::~ said...

wah...murahnya... kena try ni nanti.

:: Riri-Fatieha ::~ said...

wah...murahnya... kena try ni nanti.

Google