THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 April 2015

Mari MengHIJAUKAN diri 22 April

Hari ni 22 April...setiap 22 April sejak keje TM dan ada blog ni aku tak miss akan berbaju hijau pastu upload kat Blog..tapi now blog dah jatuh ke bawah...apa2 hal update Instagram dulu pastu link ke Facebook...last baru Blog..kesian kat ko Blog...dah jatuh saham ko sekarang....

Ada apa 22 April...setiap 22 April adalah Hari Bumi...omputih panggil Earth Day..kebiasaan TM akan sambut Earth Day ni dengan support la berbaju Hijau...tgreenday gitu...yeahhhhhhh..meriah la hijau kat Menara TM...untuk aku Hijau tak ada masalah sebab aku memang suka sangat Hijau....warna kesukaan aku...selak selak almari...cari mana Hijau pakai....so untuk tahun ni masih dalam mood hijau ...nak bgtau tiap tahun tak pernah miss...huhu http://nurmimy.blogspot.com/search/label/greenday...


So sempena hari bumi....ada sedikit tips untuk kita pratikkan..masa aku banyak kat pejabat so aku share kat pejabat ye..


Tips HIJAU di pejabat:-

1) Tukar setting pencetak anda supaya ia mencetak di kedua-dua belah muka kertas
2) Gunakan sampul surat yang telah digunakan untuk edaran dokumen dalaman
3) Menggunakan cawan atau mug sendiri
4)Tutup pili air semasa anda membersihkan tangan menggunakan sabun di tandas. Buka pili
air hanya ketika membilas.
5) Tutup komputer anda semasa sebelum pulang
6) Tutup semua lampu di pejabat sekirannya tiada sesiapa lagi di pejabat pada ketika itu.



semangat hijau..pokok bergerak...lime green tu sgt la menyerlah dari jauh orang dah nampak...


gambar join contest...gadis hijauuuuuu 














2 comments:

Liyana said...

walaupun tema pokok bergerak.. sy pakai biru hari ni haha malas gosok baju.

pagi2 lg dh nampak akk kat klinik zarif :)

salwana hani said...

salam...mursaleen tu kakak iparku..ku silent reader mu...hihi

Google