THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 October 2014

Stylo Kasual dengan KIMONO CHIFFON CARDIGAN

As Salam semua

Kimono Cardigan Chiffon....ada color baru ...design baru...meletopppppp...yg ni design normal pendek paras punggung...yang long panjang ada 5 color saja....tak semestinya korang pakai kimono ni nak gi event...pakai ngan jeans pun smart tau...sapa nak beli details kat bawah ye


KIMONO CARDIGAN CHIFFON 

Material:

Chiffon Material
Flowy dress
Kebaya/Kimono like Cardigan

*Cooling / Comfy*
*straps and accessories not included*

Size:
FREE SIZE
Fits UK6-20
Fits : S - 2xl



Untuk order or pertanyaan boleh melalui :

email : nor.zmy@gmail.com

whatsapp/ telegram : 0122056935

**harga  normal /pendek RM55 termasuk postage 
harga panjang RM60 termasuk postage




color baru untuk normal design

design lace di tangan...harga macam normal ye

yang ni long...5 warna saja update...
gaya kasual bersama kimono chiffon cardigan....yay or nay...ok je pakai ngan jeans pun








29 October 2014

Membelit Cari Gaya Shawl Selesa

As Salam.... Cerita shawl lagi la..boleh ...jangan kecam saya ....tapi nak kecam pun takpe...redhooo kata ko....bye lariiiiiii....kakmi dah kemaruk shawl tahap tak tau nak cakap dah....memula tu rimas ya amat...rasa aku nak tarik je shawl ni...belit sana belit sini....apa ke susah pakai shawl ni...pin kena ada 3...aku la..orang dah biasa syria meamng rimas ada pin ni....tapi demi kelainan...pakai pin takpe muahaha...

Seminggu pakai shawl..eh belum baru 5 hari.....ada 6 warna lagi nak di gayakan...bluerkk........masuk 5 hari aku dah tau rentak pakai shawl selesa untuk diri aku sendiri..akhirnya....hari ni berjaya...dah  tak rasa serabut...tak rasa lemas...yeayyyyyyyyyyy...gaya yang ku cari....kalau tak tu depan serabut...belakang terjuntai senget..daa belakang labuh pulak..dah budak ofis panggil....muslimah cover punggung ...bahahah...tapi depan terdedah...apa cer....kiki...tak reti pakai shawl uolls...

So hari ni kakmi dah reti....sebelum ni dari 15 minit..turun 10 minit...turun lagi 5 minit..pasni jadi kan 1 mnit....lalalala...jimat masa.......yeayyyyyyyyyyyyy...bila dah reti tu mula la suka bangat....tetiba nak cakap i love shawl...pastu jual shawl pulak.ehhhhhhhhh....korang nak beli shawl jangan lupa eh....roger kakmi...tak nak citer panjang pasal bisnes nanti ada yang bosan kata kakmi up entry citer bisnes je...okeh la okeh la...nak lari la macam ni...hahaha...ok jangan lupa memborong shawl chiffon kita eh..bestttttttt...details boleh klik sini...CHIFFON SHAWL MURAH BORONG...murahhhhhhhhhhh dan berbaloi..untung orang ramai UOA....byeeeeee



Semalam masih serabut lagi...belum jumpa rentak gaya selesa bershawl....emerald green shawl in da house....

hari ni punya citer....dah jumpa punca selesa membelit gaya shawl...yahooooooooo...ada senget sket..


Okeh kemas kemas kan kat parking kete....wahhhhhhhh i like ...dah selesa sangat dengan shawl...grey in da house













27 October 2014

Chiffon Shawl Murah Saja .

Salam isnin….salam maal hijrah semua…buka buku baru..tutup buku lama…tapi buku lama aku takleh tutup lagi…ada yang masih kena selak sikit sikit…hehehe…..semepena maal hijrah juga …new look dari segi tudung…dah tukar ke shawl…hehehe ouch……memula asal rasa nak pakai…saja je suka …sebab tengok kegilaan ramai chiffon shawl macam lawa je…pastu try la beli..dan lilit belit…fuh amik masa 15 minit …syria 1 minit dah siap..tapi nak kelainan nya pasal…hahaha sanggup

Pastu melaram la aku bershawl …dan sebab bershawl ni …bang megat kata eh lain la yang pakai tudung ni…kembang kempis hidung…napa bang..lawa ke…bang megat laki ego payah la nak cakap cantik…tapi akak tau dia cakap gitu makna nya akak cantik..ok lariiiiiiiiiiiii bahahaha….ok start nak perasan dah ..pastu kan….esok nya aku pakai shawl lagi…pemilihan color semua pastel…ubah pulak asik color block je…so feeling sweet kan pakai pastel hehehe…bang megat cakap lagi…tapi aku tanya dulu la…mana ok Syria ke shawl..dua dua pun ok …apa je..tapi yang macam ni nampak lain…ok la sikit…ye dalam hati cantik kan bang!!!!!!..

Sebab suka shawl…misi memborong shawl…cantik di mata bang megat….borong semua color dengan harga yang super murah….dan sebab murah..terpanggil rasa nak menjual chiffon shawl juga…aku suka sharing benda murah dengan orang…untung tak banyak tak pe…janji mampu milik….so deal la ngan supplier….ok nak borong nak jual shawl…yerrrr akhirya terjual lak shawl heheh…memang maal hijrah pembuka lembaran baru….

So the new addition bisnes nurmimy adalah shawl…start dengan chiffon shawl…pemilihan kain pun aku teliti gak …tak de la mementang murah aku rembat….tengok gak jenis kain..chiffon banyak …ada nipis..tebal…lembik…chiffon ni memang okeh…terletak je kat muka..yang penting besar juga….aku beli shawl  ni refer orang yang biasa beli shawl gak….aku bawa Lyana MK…dia memang terror gak la bab kualiti kain..sebab dia pun tokey tudung baju…so dia kata…kak proceed boleh jual…kain chiffon okeh…lebar pun besar…so boleh tutup dada……ikut gaya melilit…tq so much Lyana MK...kalau tak kerana dia nya mengkaji memang aku tak reti jenis kain kain ni


Okeh salam tahun baru maal hijrah…kita jual shawl…orang lain jual shawl kita pun nak jual shawl…eheheh…apapun sikit pun tak ada nak irihati hasad dengki…rezeki masing masing…bumi Allah luas…so apa adanya nikmat dan rezeki kita sesama nikmati…giteeww..kan .shawl aku tak de label pun ..tapi ku panggil chiffon shawl sudah..tapi di atas branding mimiziouslicious…matikla tak nak kalah jugak …hehehe…rendah diri jemput la mencuba chiffon shawl…harga ditawarkan murah sebab memang suka sharing benda murah…



 Chiffon shawl pertama sempena maal hijrah...aku paling suka patern belit macam ni...ala2 irma hasmie..tapi ya ampun nak pin belakang..sakit tangan ....color soft purple ni cantik kan...pastel color memang sweet

Warna pilihan hari kedua pun pastel color...mint green...serius warna ni memikat hati...dan ehem bang megat asik la cakap muka lain muka lain....masih proses membelit tudung..depan tak cantik

candid by bang megat....tak sempat nak terpacak dh snap....tudung hijau pastel baju polkadot...tapi kena kan...mint green ni sweet la

Shawl ke 3...soft pink....gigih shawl tu gi keje..padahal dah lambat selambatnya....tapi aku pujuk bang megat tumpang dia la hari ni gi keje....shawl punya pasal

Lyana Mk dah rasmi dulu chiffon grey..tq beb...sudi jadi advisor pemilihan kain....toeky segala tokey ni...hehehe

Borong 9 helai terus....aiyokk tengok esok hari hari bertukar chiffon shawl...sebenarnya ada projek gak...shawl ni akan ku hantar jahit jadikan shawl instant

Yeayy mari berniaga...CHIFFON SHAWL ...good quality....murah je nak jual..mampu beli katanya...baru share kat wasap grup ...ada yang dah borong setiap color 10...terharu lak rasa......masing masing sibuk nak 10 color setiap satu.....tq geng kedok



CHIFFON SHAWL BY MIMIZIOUSLICIOUS

MATERIAL : CHIFFON PLAIN GEORGETTE 
(TAK NIPIS..KAIN BERAT)

UKURAN : 185 CM X 60 CM

WARNA : ADA 11 WARNA ..RUJUK GAMBAR

HARGA : 
BUY 1 RM25
BUY 2 RM 20
BUY 3 RM18


 Borong pun boleh 
10 for RM15
20 for RM12



ALL INCLUDE POSTAGE !!




Untuk order or pertanyaan boleh melalui :

email nor.zmy@gmail.com
whatsapp 0122056935




26 October 2014

NYX SMLC Order Now...


Hi......aku masih menjual lagi produk NYX....NYX yang hot tu...hehehe....dan top seller nya adalah SMLC yang selalu aje habis kat memana Sephora...pastu Sephora tak semua color ada..untuk penggemar lipstick macam aku...aku akan collect semua warna....hobi kata ko....so kalau korang peel macam aku...moh la kita tambah koleksi Soft Matte Lip Cream yang best ni....nampak macam gloss tapi bukan ...special nya dia matte...i love matte sebab lasting....SMLC ni sapuan dia lembut je..pastu wangi lak bau macam nak makan je...besttttttttttt...sebab tu hot seller...serius terlajak laris....order 150 batang...esok nya tinggal 6 batang..tak sempat nak jual...dah habis...gile la penangan NYX SMLC ni....sebab masih hot ....

Aku akan terus menjual NYX SMLC ni...tak perlu tunggu lama....ready stok tapi as pre booking ye...hanya perlu order berserta kod warna..Insha Allah....tak ambil masa yang lama tunggu ...cuma warna limited la....macam yang top top tu Antwerp, Cannes, Milan tu memang tak banyak...stok kilang sikit....so limit order untuk Antwerp, Cannes, Milan...yang lain okehh...selaly je orang beli Antwerp ni...apa kata kali ni korang try warna lain..yang aku rasa cantik dan natural....ZURICH, ATHENS,BUENOS AIRES, IBIZA...color color ni memang kurang orang beli tapi korang mesti cuba......sebab lawaaaaaaaa....sila percaya cakap kakak eh....heheheh...so now order NYX is open now...open now.....till akak cakap closed order baru korang buat bayaran kay....tq korang yang rajin mengorder NYX..kakak sayang korang la....



HARGA : RM26 ( Postage RM6/ SS RM10)

Untuk order or pertanyaan boleh melalui :


email : nor.zmy@gmail.com

whatsapp/telegram : 0122056935



BOOKING  YOUR COLOR CODE NOW !!!



 Last 2 weeeks order...siap sort color...tak sempat nak snap pic..dah ada booking...memang hot


Ini semalam baru sampai....order last 19 Oct hari tu...sort order then pos....dari 150 tinggal 6 batang aje....aje gile hot SMLC ni

Tambah koleksi baru ....NYX monte carlo....sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sbb merah ang ang...



Order jom....color pilihan ramai Stockholm, Antwerp, San Paulo, ...now cuba la lain pulak...Zurich lawa.. Istanbul lawa....Athens lawa..kalau suka menyerlah merah...Amsterdam ok...Monte Carlo ok...paling best boleh mix n match...color lagi bertambah tambah gojes









21 October 2014

Shawl Instant Yang Best Version Diri Sendri Pakai

Seperti sebok di uar uarkan dalam entry baru ni #sayajualshawlinstant....gituuuuuuuu....yer di jarakkan berbunyi saya jual shawl instant pinless....yer shawl instant untuk pencinta tudung shawl tak reti beli macam aku lettew......hari tu bagi model pakai ...hari ni owner penjual lak nak pakai....korang nak tengok aku pakai sangat kan....muka tak la cantik comel macam model hari tu...tapi model versi pipi pinggan labuh kembang semangkuk boleh la...takpe yang penting shawl instant ni best bebeh....ok color selamat hari ni ku pakai hitam...hehehe...jangan lupa korang shawl instant jadi kan koleksi....ada warna menarik untuk digayakan




HARGA : RM40( Postage RM6/ SS RM10)

Untuk order or pertanyaan boleh melalui :


email : nor.zmy@gmail.com

whatsapp/telegram : 0122056935





model pipi kembang semangkuk ..im wearing shawl instant in BLACK pinless



vs 

model comel cute jelita...ok warna pilihan untuk rujukan order

19 October 2014

SMLC NYX NYX ORDER NOW...

HAI SEMUA....ADA GUD NEWS UNTUK PEMINAT LIP MATTE NYX....PRE ORDER SMLC IS BACK...DAN PALING BEST AKU DAH ORDER BEBERAPA READY STOCK...SERIK RASA NYA MENUNGGU DIRECT US YANG LAMA...RISIKO CUSTOMER TUNGGU ....KASTAM HOLS...FARMASI TAHAN...PEHHHH MEMANG DUGAAAN

PRE ORDER AKAN DIBUAT SETIAP MINGGU....SO UNTUK MINGGU NI AKU CLOSED AHAD YE...(19 OKTOBER 2014)...INGATTTTTTTT...DONT MISS IT...BARANG HOT KENA CEPAT CEPAT NANTI HABIS TERCARI CARI....YANG PASTI READY STOK SEPHORA PUN DAH OUT OF STOCK...SO APA TUNGGU LAGI


HARGA : RM26 ( Postage RM6/ SS RM10)

Untuk order or pertanyaan boleh melalui :


email : nor.zmy@gmail.com

whatsapp/telegram : 0122056935





JOM BUAT KOLEKSI WARNA SMLC YANG CANTIK CANTIK NI....



STOK SEPHORA NU SENTRAL  DAH HABIS UOLLLS












16 October 2014

Aku Jual Shawl Instant ...

Salam semua...hari tu dah cita cita nk kuarkan instant shawl sendiri kan....heheh....pastu macam rezeki...tailor dah laju dulu offer jahit kan instant shawl untuk di jual...model pun dari tailor dah pilih snap kan pic....good tailor..alahai model cantik mcam patung.......

Aku tak jahit pun...idok la aku rajin benor nak jahit nya...pegang benang pun gagal...maka biar lah urusan tailor semua...so aku jual je...dan aku pakai jugak...hahaha....peel aku gini la...aku beli aku jual...sama je pun ...tidak la untung banyak mana...tapi suka share sama sama ngan semua apa yang cantik di pakai...kenapa shawl instant...bukan shawl biasa?? sebab aku tak reti pakai shawl biasa...hahaha itu je...dan aku teringin pakai shawl lilit tapi aku tak suka membelit....sekejap pakai rimas.......rimas tang pin....

So now ramai orang dah reti jahit....jadi tercipta la shawl instant pinless....harga berpatutan dari pasaran. kalau pin pun adjust leher..tak yah pikir membelit ke apa...serius mudah...betul betulkan sikit dah siap...kemas kan siap....ok untuk permulaan tailor wasap gambar gambar bersama warna....muka aku pakai ni tak sempat snap lagi...nanti tayang okeh...so sapa berminat shawl instant ni sila la beli...gerenti sukaaaaaaaaaaaaa




HARGA : RM40( Postage RM6/ SS RM10)

Untuk order or pertanyaan boleh melalui :


email : nor.zmy@gmail.com

whatsapp/telegram : 0122056935










15 October 2014

OMG..13 BE Masukkkkkkkkkkk !!!

Lately aku akui memang jarang update blog selain sambil sambil bisnes aje...singgah angin lalu orang cakap.....bila mood nak update aku hilang mood...nak kata bzz keje....bzz tapi look likee bzzz aje...huhuhuhu...dalam jarang update blog tu...check nuffnang...tanjat kakak....mencanak Buffered Earning dari Nuffnang....padahal tak update pun...ada ke orang jengok blog picisan yang dah tak laku ni hahaha.....apapun rezeki ...jangan cakap kakak berlagak lak....kakak cuma tanjat sebab kan jarang update blog...tanjat sesangat la....13 BE on going....pewittttttttttttttttttt.....dah BE berlambak tu moh la merajinkan diri update blog ye kakak.....sila kakak....



14 October 2014

New - MILANA BRA

Yeayy...Stok MILANA BRA yang cantik ada lace ni dah ada stok...hari tu ramai gak tunggu nak buat koleksi MILANA BRA...produk sama macam Genie Bra ..yanng ni ekslusif sebab berenda lace lace gitu....cantik...so kalau anda suka genie bra...dah ada koleksi semua set warna ...apakata jadikan milana bra koleksi terbaru...cepat cepat....stok dah ada.....



NEW !!!!!!!!!!!!! 

MILANA BRA 1 SET OF 3 (KLASIK) ONLY RM50 INCLUDE POSTAGE

(Buy 2 & above RM45 not include postage)





Untuk order or pertanyaan boleh melalui :


email : nor.zmy@gmail.com

whatsapp/telegram : 0122056935

























13 October 2014

Ready Stok Soft Matte Lip Cream (SMLC) NYX....


- all sold out -..thanks


Hi Salam ...SMLC ada ready stock....sapa berminat macam biasa roger eh...SMLC ni laris...so sapa cepat dia dapat...


HARGA : RM26 ( Postage RM6/ SS RM10)

Untuk order or pertanyaan boleh melalui :


email : nor.zmy@gmail.com

whatsapp/telegram : 0122056935






ADDIS ABBA - SOLD OUT



STOCKHOLM - SOLD OUT


ISTANBUL - SOLD OUT


SAN PAULO - SOLD OUT



CANNES- SOLD OUT



 ANTWERP - SOLD OUT


MONTE CARLO - SOLD OUT






SELAIN DARI WARNA JANGAN DI TANYA 
YE...HANYA WARNA DI SEBUT DI ATAS
 SAJA....THANKS




07 October 2014

Hari Raya AidilAdha Orang KL

Ok mood raya lagi ke...Selamt Hari Raya AidilAdha...atau orang panggil raya haji..raya korban...biasa raya ni meriah di pantai timur...yer kot..tahun ni AidilAdha kat KL aje...biasa memang kat KL je...jarang beraya balik kampung muar or johor..sebab cuti sehari je pun...cuma tahun ni cuti double sebab ganti...tapi tak balik la...raya rumah mak aku je sebelah rumah ...hehehe.... 

Sebab tak balik kampung..jadi juadah raya kena la buat....mak aku cakap dia tak masak meriah...bihun soto saje....jadi nya aku masak berat sikit la....so menu aku tahun ni nasi arab ala ala orang melayu...sebab lawan ayam masak merah...kari daging kentang...pastu buat salad salata arab..hoii bangga menjadi lak salata arab aku...masalah aku ialah tak reti nak masak dalam portion banyak....hahah..pertama kali kata ko....dan kali ni ada kawan kawan datang beraya..adeh mood gelabah jugak...jam kul 11 nasi dan lauk nk habis...huwaaaaa malu gile kot

Kena praktis masak banyak ni...tak nak jadi macam ni lagi...hahaha...raya haji ni mood bajuraya bias aje...takde la kemain galak berbaju baru....tidak le...biasa simple je pakai je apa dalam almari...bukan raya kemana pun...baju raya aidilfitri pun boleh je ulang tayang...paling best...laki aku tak pakai baju melayu pun...sarung tshirt jeans...adehh...kemain beria aku n fayel...dia leh pakai jeans tshirt je....nasib la naak bujang aku sporting...galak dia berbaju melayu biru pastu posing ngan mama nya...selfieeeeeeeeeee....

Raya haji orang KL kul 1 je dah blur...tak tau nak buat apa...so gi beraya umah member dekat dekat aje la..sedara mara KL tak ramai...raya umah mak sebelah aje...berkumpul adik badik..ekin balik umah mertua kat kelantan...so ala kadar saja family aku tahun ni...biasa biasa aje.....gini la raya haji/korban orang KL yang tak balik kampung hehehe...lain meriah di kampung kot...sesapa ada buat korban...kami ni tunggu daging korban aje....ok sekian raya haji orang KL yang biasa biasa aje ni..


Sebelum raya ..orang KL tak balik kampung...jalan soping mall makan makan...tak masak rendang gini la heheh

Menu Nasi Arab licin pukul 11 pagi...tak sangka lak hot ecehhhhhhhh.....

cap mama dan anak OOTD pagi raya haji....tang apak aku sentap ...berseluar jeans saja...grrrr....ni bukan baju raya..mix match saja...


Berhari raya sebelah rumah saja...jauhhhhhhhh kan...hahaha


Tetamu raya haji mai beraya...dari perlis raya KL...tq sha n family datang...


Pastu gi beraya rumah IKa pulak...sessi raya KL katanya....puas la anak main ..mak mak sembang...


___________________________________________________________________


Iklan

Kimono Chiffon Long Cardigan...

- Labuh
- Cantik buat kebaya
- Material Chiffon jarang
-Fit until size 2XL


RM60 termasuk postage


berminat 
whatsapp/ telegram : 0122056935

02 October 2014

Wristlet MNG Baru Saya dari Luni Collection..Sila Follow Luni Collection Ye

Sekarang trend purse/ wallet dah ganti ke trend wristlet/clutch…aku dah memang babai purse wallet….pakai wristlet je senang…sumbat semua…sejak handbag aku hilang kena curi hari tu sekali ngan wristlet Guess…satu lagi wristlet Zalora…hah ko 2 terus hilang…biasa dua  ni aku letak dalam handbag…satu untuk buku bank ASB tabung haji dank ad kad shopping…satu lagi untuk duit handphone…masa hilang kedua nya sekali…hoi jangan cakap la…hilang kesemuanya…susah nya alahai ibarat pendatang asing…

Lepas hilang tu aku pakai la purse semula…nasib baik ada brand MNG lama dah aku lempar…yang lempar tu la ko cari balik kan guna pakai semula…hehehe purse hantaran dah jahanam brand Charles & Keith…kira brand MNG ni ok la..MNG ni bang megat present masa memula bercinta…I seeee..terkenang kenang gamak nya…lepas kawen beli sendiri la ye…huhu…

Misi mencari wristlet nak ganti purse..lebih suka wristlet berbanding purse..aku nak letak handphone sekali…sumbat je semua…kurang risiko pelupa dan cepat hilang …aku kan careless…of course nak cari yang murah..tak nak mahal…harga nak below RM100..hamboii…hheheh ye jimat kekdahnya…tapi tapi nak brand…nak la gak ada brand kan...

Pencarian wristlet dah berjaya jumpa….korang boleh beli kat instagram @LuniCollection…hah kebetulan tau Luni Collection ada buka booth kat Menara TM last week..Luni wasap bagi tau datang la singgah kedai dia..harus la kan…Luni Collection ni menjual handbag…terutamanya brand MNG/MANGO…yeaaa I like….aku suka brand MNG..brand zaman akak keje memuda dik…dulu selalu je singgah KLCC MNG…dedulu kalau MNG sales laju je terpacak kat KLCC…now dah berlambak brand..pastu badan gemuk MNG takde dah size baju…tapi handbag purse boleh la beli…tapi harga still mahal MNG butik  biasa above RM150...i know sbb i peminat MNG masa muda muda hehehe.. 

Special kat Luni Collection ni..harga dia berbeza butik…jauh lagi murah ....tapi jangan risau still original…dia jual defect item MNG…defect nya pun tak banyak sangat nampaknya…ok sangat…aku belek handbag kat kedai dia…lawa lawa oiii…tak nampak langsung defect apa..so berbaloi la kalau sapa nak cari handbag…boleh follow LUni Collection…

Aku dah dapat 1 wristlet idaman menepati citarasa…warna pun memang nk sangat hijau…yeayyy …sudah ku miliki…thank bebanyak Luni…tq dear….kemain akak melaram wristlet hijau MNG baru…asik membelek aje..hahah dasar jakun…so uolls sila follow Luni Collection ye..now dia tengah buat sales aidiladha tu…banyak harga markdown…harga mampu milik..i bet u bawah RM100....follow ye instagram

@LUNICOLLECTION
@LUNICOLLECTION
@LUNICOLLECTION




hah ni la wristlet idaman hati...fav color n patern...now Luni Colledtion jual RM45 ye...murahhh okay


oh my MNG......heheheeh...berbaloi tunggu punya tunggu...tq yer Luni Collection...design ni memang tak tukar lain dah

 Sedia untuk sumbat segala ....kasi campak...besar pun besar..just nice...


Selfie dengan wristlet baru ecehhhhhh...selain hijau ada banyak color lain...gi jengan Luni Collection ye


 Owner Luni Collection yang pemalu tak nak tonjolkan muka...tapi dia baik...peramah orang nya...

jangan lupa korang cepat follow LUNICOLLECTION kat instagram ye..now tengah sale gile sempena Aidiladha...puas hati beg semua below RM100




Google