THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 November 2011

Menayang Zinger Lagi Sebijik

Hari tu bersamaan minggu lepas kot dah tayang burger double zinger nak 2 biji tapi dapat 1 biji jek...itupun dikongsi bersama laki  atas sebab sudah kenyang...salahkan Encik Awak trick baek bagi kenyang ....huhuhu ...nyesal giler rasa dapat sebijik je...maka dengan itu sementara di bawah pengaruh iklan yang berleluasa tengah bersiaran hot tu...baiklah dapatkan rasa sebijik lagi di dalam keadaan yang sememangnya lapar tahap tak leh kontrol...

Dengan rasa kelaparan sangat...aku ke Mid Valley di tengahari bersama geng geng....aku mau rembat sebijik lagi double zinger...lepas geram nya pasal hari tu sebijik saja...mesti nak 2 bijik...baru perasaan puas hati...hahahah giler tamak.....pengaruh aku sama je ngan iklan...dengan diorang terjebak beli double zinger memasing sebijik tapau bawak balik makan opis...yeayyy acara makan lunch di tahap kelaparan memasing bersama double zinger...best best...suka dapat menterjebak kan geng geng...mari sesama ternak lemak yer...baham jangan tak baham....aummmmm..makan time tengah lapar sangat lah di alukan...terasa rasa sampai tahap tagline KFC...hingga menjilat jari dan bibir.....


Mari mulakan memakan Double Zinger time lapar...memang sangat sangat di alu alukann...

Aum aum...bila makan kena masukkan penuh satu mulut baru la kena ngan tagline hingga menjilat jari bibir...tak muat pun buat buat la muat...tengah lapar boleh ajeeeeeee

Nah Double Zinger sudah dapat 2 biji...lalalala..sememangnya puas hati...nah tayang bagi korang pun nak sebijik jugak...




 AKU MEMANG FEBERET BURGER KFC ZINGER DARI DULU KINI DAN SELAMANYA......DAH LA ISI AYAM RANGUP ..DOUBLE LAK TU....MAKAN KRUP KRAP...SOS BANYAK..CHEESE LELEH.....PEHHH TEMPTING...






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

Bangun Tido Nak Ke Bangi Kopitiam Sendirian

Sambungan dari citer laki balik kampung kannn....aku bini yang kesunyian...lalalala...sunyi ke?? tak de makna la...cuma sepi je...huhuhu...eh sama je la...sepi ke sunyi ke...hidup dengan makan harus diteruskan...takde la laki jauh nun kat sana ko kebulur tak makan kan...aku plan nak keluar alone...jalan jalan window soping kekdahnya on hari ahad tu...ada husben agak payah aku nak ngajak window soping...kena hon trettttttt....prinsip sang somi aku nak beli beli je terus ...window window tak main...habis kan boreh dan masa je...iskkk gitu lak...kita pompuan nak la gak belek belek pastu try try...owhh tidak...laki mak hangin satu badan je...terus nak ajak balik cepat...

Plan baik bangun awal ready to go window soping sekali hujan turun lebatt daaa...kul 12 tengahari dah turun...rileks jap...sekali tak benti benti...ok lek jap...owhh lama nya...nak reda sang hujan ni..berlarutan lak sampai kul 3 ptg...ahh sudah....aku yang sudah mamai lalu ketiduran....nyenyak ko tak sedar sedar...tido dalam hujan kan syiokkk....kroooh berdengkur siap semua...tetiba tersedar bangun dari tido jam dah kul 5.30 ptg..oh hujan lagi...sah tak dapat nak kuar soping alone...tapi termimpi mimpi lak nak makan Asam Laksa nyum nyum...kannn jangan tido petang tengok dah mengidam...haiyooooooo..

Tekak tak leh tahan tahan lagi...tak bleh tahan woooooo craving ni...siap siap dalam kul 6.30 ptg gerak gi Bangi Kopitiam dekat umah je.......sorang diri aje...wahh boleh aje...dah lama kot tak kuar sorang diri ni...sejak kawen memang berteman je la...now time to berdikari semula...yeayyyyy ...come on lady start ur engine vrooom....here we go Bangi Kopitiam....ala 1km aje dari umah....jom melepak sorang diri...eh pelik ke?? tak la....cool beb chiill jekk..siap call EA bagitau....hello bang ...bini abg melepak sorang diri sajo ...percaya kah??...harusla nak bukti kat laki sendiri bini pandai cari makan sendiri tanpamu husben..maka itu mari kita cari makan mengidam Asam Laksa di Bangi Kopitiam sorang sendirian...



Berada di meja Bangi Kopitiam...huyoo No.1 tu...jauh nun cari pot tersorok sikit ...takde la rasa terpinggir lak tengok orang berteman

Terbeliak mata ko ...pucat lesi ..apa taknya bangun tido terus terjah sini....lamunan mimpi terhenti nak baby nak makan..heheh alasan

Lama tak snap muka syiokk sendiri untuk versi MMS husben..I'm alone darling !!!...hehehe...ada ada aje ko ni

Asam Laksa sudah sampai ...mengidam dalam mimpi boleh gitu...celik mata ingat makan aje

Apa aku makan di petang hari....Minum Air Soya...Popia Goreng dan Asam Laksa..eh ada lagi tak sampai Toast cicah Kari...wooo melampau ko makan...bak kata laki aku...macam laki tokeh balak je makan gini...huuhuh

Jemput makan semua...sambil melepak sorang diri...takde hal la...syiokk jugak...tapi jangan ko pandang orang duduk berduaan...gigil beb...hahaha




LEPAK SORANG DIRI ADALAH COOL CHILL BABE...ALA ALA SINGLE GITU...TAPI TANG PERUT TAK LEH SOROK HEHEHE...CANCEL MENGORAT...HUHUHU





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

29 November 2011

Cecite Laki Balik Kampung Tanam Jagung..Bini Gumbira Di Sini..Yerla Tu

Hujung minggu aku agak sesunyi sikit...hukhuk mood emo...gedikk ...lempang sebijik...baru plan nak cuti cuti Malaysia ngan husben tercinta...wahhh cinta la sgt...hikssss...yerla aii mood tengah anibesary...bunga dalam taman hari mekar la pulok...sekali Encik Awak nak balik kampung daaaaaaa....cancel plan semua...aku siap konon suprise booked Resort kat Fraser Hills...sekali hampehh daaa...batal plan hisap madu...hehehe..Encik Awak kata lain kali ek ayg...tapi takmo Fraser Hills ..tak best...ceh tak best dia kata...sentap aku...pepenat tau nak bersunyian...Encik Awak cakap tempat ni sunyi sangat la ayg...ehhhhhh terbalik pula....hamboi bang nak tak sunyi pulak yer....sila pilih sendiri la bang..

Eh aku bukan nak story bercuti nak ceciter EA balik kampung tanam jagung...eh tak la dia kerap balik mengapakah?? jeng jeng...dia balik kampung sebenarnya atas urusan wiring elektrik rumah..pasang paip...Encik Awak ni kan merangkap keje maintenance tak bergaji...umah mak sendiri kena...umah mak aku pun sama..ngeeeeeeeeee.....takpe dapat pahala yer bang...saboorrr ...keje tertangguh sejak sebelum puasa...tak siap siap...bini ada di sisi mana la nak siap ;)...yer la aku kat kg suka berjalan banda Tganu ...tu je la kejenyaaa....tu pasal tak siap siap...tu pasal EA kerap balik kampung...balik naik lori sajoo...jimat jimat weh tak lama lagi nak ada baby ..takpelah lori pun lori la...janji selamat balik dan pulang...

Masa Raya Aidiladha tu aku touching sikit la husben takde...tapi kali ni dah ok ok sajo..tak kisah sangat...asalkan leh calling sms-ing...takde hal je...gitulah perasaan org PJJ...depan mata tak nampak rinduan...EA takde aku jadi independent la...banyak agenda dah di dalam kepala otak...hehehe...laju aje kalau bab berjalan...tak hengat laki nun jauh di Tganu....masa adalah berjalan sakan ...kuar ngan sibling..kuar sorang cari makan...ada ajeee ...tak bosann laaaa...no hal ...ceh berlagakk giler...cuba try tido malam...menangis meroyan ko tido sorang...hehehe....yang pasti kini laki ku dah selamat pulang..pon pon pon  awan nano nano neno neno...ketibaan suami di hari isnin (semalam) jam 10 pagi memeranjatkan...sebab cepat dari jangkaann...mood chicken dance terus lalalala....laki ada apalagi kepit santai la...nak kuar umah pun malassssssss termasuk la si kucing Mimie dia pun sebok ajeeeeeee kepit jugak...hehehe....


owhh my roommatte bedmatte dah pulang cepat dari jangkaan ku..supriseee.....ponpon pon...lepaking santai di waktu petang...nak kuar pun malas...hahaha gilerrr..

Termasuk la si kucing comel Mimie...sebok gak bersantai kepit sesama...ada aje dia ni...tak bagi chance langsung...hehehe...tergeliat sana tergeliat sini...jentik telinga kang...

Dan kais mengais handbag terjumpa kudapan boleh disantap petang hari....ceria hari ku

PASNI NAK HAPDATE ENTRY BERDIKARI KELUAR SANA SINI BILA SUAMI BALIK KAMPUNG...HORREYY






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

Memenyet Ayam, Kategori Makan Malam PreAnnivesary Kah???

Salam maal hijrah semua...cuti lama ko ..lebam nak start tulis something...kalau dah kat umah aku malas nak berblog ni...tak kose.....banyak keje lain nak buat huiiii...eh banyak la sangat...kebetulan hari annivesary jatuh dengan tahun baru maal hijrah...semoga kami mendapat barakah dan rahmat Allah di tahun baru ...amin..thanks eh yang wish ucapan...rasa macam pengantin baru lak...alahai....glowing bling shining ....

Eh tak sambut gi memana ke..kata annivesary......tak gi memana pun...plan asal dah cancel...konon nak gi cuti...aku proposal la ngan EA nak gi sana sini...kena proposal sebab kos bajet haruslah dari menteri kewangan kann....haram dia approve...dia diam jekk...rupanya laki mak ada plan lain balik kampung daaa...ada urusan family sikit...macam biasa naik lori la..heheh save bajet...mmg sangat bajet laaa...tumpang lori kekdah nya ..FREE gitu...tapi takpe yang penting menjenguk keadaan family kat sana...aku kirim salam dari kejauhan ...hukhuk rindu lak ngan mentua...takpelah..nanti Mok datang ehh masa dalam pantang yeayyyyyy..

Disebabkan jumaat malam EA dah gerak nak balik kampung naik Lori...EA ajak kuar makan makan la...kena la sambut gak ngan bini...kang bini sentap payahhhhhhhh....malam tu pilihan bukan aku yang pilih...ni nak marah ni...yer EA kata aku pilih kang nak makan mahal aje...dah la tengah bulan katanya hikkkkkkk...nak wat camner bini selera besar....yerla ku turut permintaan suami ku...takpe dia nak bayor kan...aku serah ajeee....aku wat gak proposal makan sana sini ..kemain aku sebut...EA geleng jekkk...rupanya dia nak memenyet ayam laaaaaaa....adehh..oklah ikut je la...aku pun lama tak memenyet ayam...lets penyet penyet bebeh...rakus ni bab makan


kuar pun agak lewat malam...kul 9.30 sudahhh...so ke Ayam Penyet AP, Sri Gombak Prima...dekat ajee

Menu malam tu Ayam Penyet wajibb...tambahan Sup Ekor dan Ikan Bawal Bakar....meriah meriah

Sila tengok tangan sapa dah start mengaul gaul ayam penyet

Yer suami ku EA...laju makan tak hengat...sebab feberet dia kan...dah tentu malam tu dia pilih so dia bayor la...

aku pun excited dapat makan makan ni...kelaparan sangatt....

aku ok jekkkkkkkkk ngan memenyet...semua makanan aku sukaaaaaaaaaaaa....yeahhhhh

dapat makan puas hati...kenyangggggggggg....mekasih EA belanja...tempat awak offer belanja sedap laaaaaaaa naik selera...opsss bodekkk



ERRR SEMPOI JEKK KAMI....MAKAN NASI AYAM PENYET SUDAH DIKATEGORI MAKAN ANNIVESARY KAH KAH KAH....HEHEHEH...TAK  MENGAPA ASAL KENYANG PERUT DAN MAKAN BERDUAAN SUDEHHH.....KAN KAN (PASRAH JEK LAKI KU BUKAN WESTERN FOOD TYPE)





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

25 November 2011

Setahun Usianya Perkahwinan Ini....

Eh Eh sudah 1 tahun la kawen.....teringat ingat lak bagaimana pertemuan kami hingga ke jinjang pelamin...meh baca sini http://nurmimy.blogspot.com/search/labe/how%20we%20meet dan cepatnya masa berlalu...setahun sudah aku pegang tittle isteri kepada Encik Awak atau nama sebenar Megat Azmawi....aku menghitung jari dan hari esok 26 November adalah ulangtahun yang PERTAMA kami as suami isteri...dalam masa 1 tahun kawen kami suka berangan angan untuk rezeki kemewahan duniawi yang berganda...namun setelah 6 bulan kawen..Allah mengurniakan kami rezeki lain iaitu anugerah anak dalam kandungan...Alhamdulillah bersyukur dengan rezeki mu yang sungguh terindah ini...

Imbas kembali detik setahun yang lalu...macam macam kami lalui...dari tempoh kenal mengenal selepas kawen..banyak beza ek bercinta, bertunang, berkahwin...kejap baik  giler pastu merajuk pulak...dah tu ketawa belahak macam hapa ntah sesama...kadang bosan pulak rasa muka yang sama duk hadap...tapi bosan itu lah pengikat rumah tangga....aku ada kerana kau ada...cehh wahh ....yang penting sentiasa di sisi saat suka duka...gaduh gaduh itu biasa...bertegang pendapat...adat la...lidah kami selalu tergigit hehehe...tak tergigit tak thrill la yer...best gaduh ni penambah perisa kemesraan...habis gaduh memasing sedar betapa penting dan perlunya sesama kita suami isteri...

Masih teringat tahun lepas sibuk menguruskan hal kenduri kawen..sibuk terkejar sana sini...rasa tak cukup nafas dan masa time tu...waktu sekarang sedara mara dah penuh....masa berinai jari kaki....masa ke spa...masa amik kek....fitting baju pengantin...tepon sana sini...haishh cari barang tak siap...macam macam la...sempat gaduh kecik hati hahahaha..semua ada...semua itu aku abadikan disini http://nurmimy.blogspot.com/search/label/Wedding...rasa rindu baca semula...memori tercipta terindah tak mungkin aku lupa...ohh aku kini sah isteri milik Megat Azmawi..

Mengenali karakter EA selepas jadi suami...dah makin sangat sibuk...sangat workhard komited ngan keje...memula rasa tak selesa...dulu cinta cintun boleh je spent time...ahakssss....tak boleh nak komplen banyak itu tanggungjawab dia...itu sumber rezeki menanggung kami...oklah biar sibuk keje dari sibuk lain kan....ehhh ada gak sibuk lain..sibuk ngan game bola...aduhai sejak kawen tetiap minggu kot ada tournament sana sini...aku pengikut setia la sampai dah preggy ni....ada lagi pentegar game...aduhai kalau main PS2 memang lupa diri...hahaha...tak leh wat pe..dah hobby...

Selain itu aku mengiktiraf EA tukang masak jugakk...sedap air tangannya...yummylicious...aku makan pun berganda ganda....juga tukang sepah yang  hebat....baju seluar sana sini...hahaha ...tukang sakat paling menyampah hokeh sampai leh bikin sentap hangin...boleh jadi tukang urut gak tapi berkira...upah 20 sen...huhuhu....dia juga roommatte, bedmatte, pillowmatte, blanketmatte....segalanya perkongsian bersama kecuali seluar baju kecik la kan...tak muat pun....hehehe..paling utama dan penting...ketua imam aku,pembimbing aku dunia akhirat...terima kasih suami...dan bakal papa .....:))



Simbolik Jam Menghitung Hari 26 Nov 2011......Tik Tok


Sebagai kenangan, marilah tengok videoklip kisah percintaan kami...:))....hehehehehehe...teringat ingat ko saat pertemuan...huk aloh..hihi gedix mari
video



SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN 1ST Hubby ;)

Saya cinta kamu suami...terima kasih menjadi suami "TERHEBAT" bagi dunia saya...Semoga Allah merahmati rumahtangga kita bina dan kekal bersama ke akhir hayat...Semoga kehadiran cahayamata hasil kita bersama akan menambahkan lagi kemanisan kebahagian kita kelak..

Amin


Yang Menyayangi, Isterimu






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

Beralih Susu Pilihan Baru


Testimonial Susu Dumil Mama Baru

 pagi tadi dah dah cuba....bancuh 5 scoop+air panas+ air batu

Kita minum dulu buat bekpes....bau sedap macam Vanila...rasa ok la not bad...rasa susu putih la...boleh diterima tekak....compare ngan Anmum...hmmm Anmum ada macam manis sikit kot...maybe lidah aku kot rasa gitu...Dumil tawar jekk ..apapun aku tak kisah pun apa jenis susu...yang penting mesti Susu Putih


 ------------------------------------------------------------------

Tetiba dah 7 bulan tekak nak cuba susu mum baru....dah tak mo Anmum..aku sejak 2 bulan setia ngan Anmum...ntah napa tak leh terima yang lain...ala time memula awal awal preggy kan tekak mengada..itu tak leh masuk ..ini takleh masuk....haishh sudah tamat berlalu edisi 1st trimester yang memenatkan asik meloya...hehehe...pengalaman mahal tu ..tak leh di ulang balik semula unless pregnant semula kan....amin memoga ada la kesempatan mengandung lagi di masa akan datang.....

Eh citer pasal susu semula...aku kan kuat terpengaruh ngan kuasa iklan...dah tu Dumil Mama nya iklan asikla duk tayang ..kerap lak tu...haishh dah tekak aku nak try Dumil Mama....hmmm EA bebel cakap aku takleh tengok iklan...semua nak...dia tak bagi beli susu Anmum ada lagi stok...oh no sorry.....yes serius memang nak tukar sesangat...tak kira apa jadi sekalipun...dan tadi merewang ke Mid Valley time lunch ...aku gi Jusco terus rembat susu baru pilihan Dumil Mama...yes laa....yeaaa dapat..tapi belum try rasa lagi...sedap kah?? jenis susu putih sedap kot...eh eh main agak je..


terpengaruh ngan iklan punya pasal kannnn....hohoho...harga murah sikit baru RM19.90...okla tapi tahan 1/2 bulan je kot..pek kecik

 
RISAU NYA KENA SOUND NGAN EA MEMBAZIR ...HOPE DAPAT LA TEKAK AKU TERIMA SUSU NI..AMIN






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

24 November 2011

Checkup Last Trimester = 7 Months.....Another 2 months..Dup Dap

Alhamdulillah pejam celik kejap masa berlalu dah masuk trimester akhir - 3rd Trimester....aku sudah masuk minggu ke 30 bersamaan 7 Bulan....Ya Allah cepatnya masa berlalu....tak sedar duk bawa ke hulu ke hilir baby dalam perut ni...kejap je kan lagi 2 bulan nak jumpa baby...tetiba terus aku jadi dup dap hati tak senang...tido dah kerap terjaga...dah pikir sakit nak beranak...aduhai kena tempuh jugak nanti....bertabah dan bersabar menunggu detik itu...adakah normal atau czer...harap harap normal la eh...

Seperti biasa bila kandungan naik je setiap bulan kena checkup ngan Specialist MFM HKL...yeayyy tempat checkup gynae paling aku suka....sebab sini aku dapat tengok perkembangan baby dari masa ke semasa....time ni gak paling best movement baby dapat tengok...scan sini canggih sikit....yang penting FREE..hehe Alhamdulillah...dah masuk 7 bulan aku request nak scan 3D....yeay doktor bagi...memula buat 2D aku nampak mata dia terbuka...siap mulut terkumat kamit minum air ketuban kot....terus aku minta doc print ...nampak agak clear jugak la....pastu doktor change ke versi 3D...aduhai dan dan la tunjuk bontot kat mama...pastu gerak gerak tak duk diam...frust tul...aku nak copy gambar 3D tu ...tetap la tak dapat....opss nampak penis lagi.....4x dah nampak tolor ...hehehe...apakah betul baby mama is boy?? wallahualam....

Scan for 3D tak clear jugak...dah 2 kali tak dapat copy....sebab baby tak gerak duk diam....baby mama ni saja je tau buat mama tak menyabar...doktor kata sabar eh bulan depan 8 bulan kita snap lagi...please baby mama nak tengok gambar baby masa tu key....jangan hampakan mama sayang...doktor bagi thumbs up kat baby mama sebab aktif dan masa scan tu asik tendang je....alololo...doktor kata now dah kena catit dalam buku pink carta pergerakan baby...so everyday kene thick kat carta tu...start dari 9 pagi till 10 malam....kena 10 kali gerak ...sampai la baby dah 9 bulan....owh okey je...mama dah start thick ni.....baby mama sila kasi tendangan padu dan kerap okey....kata anak papa kan...mesti la footballer..:))

Citer pasal aku as mamanya lak..so far progress okeh...cuma berat masih lagi maintain...tak naik naik ...paras tu juga la...siap dalam buku mention "Maternal Obesity but Poor Not Gain"....aduyaii...nak buat camner ek...perut  pun tak baper naik doktor cakap ...tapi takpe baby nya weight naik ..now dah 1.37 kg..wow bulan lepas pegi baru 620 gm...uikkss kejap je naik...doktor gynae cakap perut dalam luas...so baby takde masalah nak membesar...so tak payah risau sangat....doktor suggest aku makan vitamin C - Ascorbic Asid untuk penambah selera makan since aku pun agak tak kerap makan...tak suka nasi.....aku bukan apa....memang la sini cakap okeh..nanti pegi check ONG HKL, KKIA bising komplen lagi...

Macam macam hal la nak dengar sana sini nya bunyik...lantak la yang penting progress baby sihat..itu paling penting buat aku....apa saja kesakitan aku sanggup tanggung dan redha asalkan baby membesar dalam perut sihat, aktif dan sempurna ...itu aje dah buat aku happy sangat....pedulikanlah apa mulut sana sini yang asik duk komplen perut aku kecik ...malas nak layan...


Vitamin baru kena tambah bagi aku kuat makan...since weight aku maintain...Ascorbis Asid - Vitamin C...bertambahlah supplement kena telan

 Mari mengira carta pergerakan baby setiap hari sebanyak 10 kali gerakan...baby mama silakan bagi tendangan padu dan kerap yer...

Takde rezeki 3D lagi...so masih buat 2D...doktor fokus tang muka je..nampak mata dia bukak...hehehe smile :))...terus cepat suh doc print...kang gerak lagi susah nak capture lagi...

Dah frame sebab mama papa nak tengok hari hari....yeayyyyyy....Alhamdulillah semoga kehadiran nya kelak menambah kebahagiaan kami suami isteri amin...



SUMMARY CHECKUP FOR 7 MONTHS


Baby
Berat : 1.37 kg
Ukuran kaki/tgn/kepala: normal
Heart Beat - 144 (normal 120 - 160)
Fetal Movement - Good

Mama
Berat: 112 kg (maintain since 5 Months pregnancy)
Tekanan darah: 112/70 (Normal)

HB : 11.8 (Normal)
Urine : Nil/Blue
Tinggi Rahim -31cm
Placenta - Fundal Placenta (kedudukan uri atas)








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

23 November 2011

Mimie Nak Ikut Pegi Keje Boleh??

Hari ni pagi pagi lagi Si Mimie dah duk mengejar nak ikut gi pegi keje...selalu pagi dia pandai buat hal sendiri....keluar berjalan awal pagi...petang balik keje muncul la dia....oh si Mimie ni tak leh kurung duk umah yer...dia buang najis kat luar...lagipun ini kucing orang key...belas ehsan tumpang manja bela je...tak leh nak kurung sangat...marah lak budak sebelah umah aku ni..hihihi..tapi gitu gini tetap la rumah aku pujaan si mimie ni duk datang hari hari....ada sekali tu ada orang datang teriak nama aku tetiba Mimie yang terkedek datang..haha kelakar...

Ala ala syiannn ....touching okeh nengok dia duk teriak ngiau ngiau...aku dan EA jalan ke kereta dia duk lari lari mengekor....kena la patah balik masuk rumah ...kang dia merayau jauh pulak....kang gaduh lagi aku lak meroyan menangis...crazy...dah hantar balik rumah pun still nak ikut jugak...sorry Mimie, cannot follow Mummy Daddy (dengan kucing kena panggil moden sikit...hihihi)  nak gi keje cari duit nanti boleh beli food Mimie....ok cayang muah muah...Mummy Daddy gi keje jangan merayau deh...jangan asik duk ingat nak ngorat betina jek...habis semua kucing betina kat situ dah jadi mangsa Mimie...hahaha dasar jantan rakus Mimie ni...



Mimie dah ready nak mengekor aku ke kete......haiyoooooooo....cannot la

Mimie kena warning...heppp takleh ikut...jangan mengada eh...babap nak..kerek giler muka ...

alololo touching giler ni ...aku snap dari dalam kete....panggil langsung tak pandang...protes marah la tu....shiannn..babai mummy daddy gi keje dulu ...jumpa balik nanti


TENGOK LA KUCING PUN PANDAI NAK IKUT GI KEJE...TETIBA TERPIKIR ADA ANAK NANTI...HUWAAA MELALAK NAK IKUT...PENGSANNNNNN







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

Pengaruh Iklan Double Zinger...Meluap Luap Nak 2 Biji Boleh?

Iklan makanan selalu memainkan peranan nak saiko tekak bagi kepingin je.......aku salah seorang yang kuat terpengaruh ngan kuasa iklan ...lebih lebih lagi kalau makanan...memang tak leh la....jam jam tu gak nak ...pastu mula la gelabah  merengek nak 2 biji terus...hah giler nafsu besar hahahaha...yer tengok body la pulak kan...apahal nak sebijik jek....ni kata kata tamak sebelum dapat yer....merengek siang malam asik la duk sebut nak Double Zinger..EA kata nanti malam sikit or esok lusa......ahh dia ni asik nanti jekkk...mana boleh...sekarang la....meluap luap ni air liur tak leh bendung....

Dan dengan kuasa bini merengek nak kena lempang sebijik...kebetulan teman EA gi game Bola..konon hadiah sebab teman support la...haktuii...dapat la aku menikmati Double Zinger ...opsss bukan 2 biji...sebiji saja sudah cukup...sebab EA trick pandai sebelum dapat Double Zinger dia bagi aku pekena makanan lain sampai kenyang terbongkang....pastu baru offer beli Double Zinger...nah hasil nya 1 biji sajo...eh 1 biji pun kenyang hokeh...itupun sekeping lagi paksa EA share bersama sebab sangat tak larat nak habis kan....moral nya jangan berangan nak 2 biji sedangkan 1 biji double pun tak habis....huhuhu....



baru baru dan hangat di pasaran....pengaruh iklan nak 2 biji double please...

Dah depan mata jejak KFC rembat sebijik je Double Zinger...apa kes

weehoo meluap luap ni tengok burger double zinger...isi dalam dah buat cair...sedapp giler...tapi 1 keping je la aku habis hihihi..1 keping lagi paksa EA makan...cehhh konon nak 2 biji double...



NEXT PENGARUH IKLAN ADALAH PIZZA HUT BARU ULTIMATE CHEEZY 7 BITES BARU.....PLEASEEEEEE NAKK





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

22 November 2011

Tahniah Harimau Muda !!!!!!! Ngaummmmmmm

Sana sini tengah duk hangat pasal bola sukan sea semalam..yer aku pun dah puas mengomel kat FB malam tadi.....dah tak kose nak bebel kat blog ni...hahaha...giler la FB malam tadi meriah giler oii....rasanya setiap saat minit aku mengomel....geram lol.....aku tak la baper minat bola...kadang bosan ngan bola ni...tetiap minggu la duk tengok laki aku main bola...kadang jemu...tapi game malam tadi tak boleh tak tengok...memang game fighting...pehh giler hectic...awas sakit jantung, darah tinggi jangan tengok....bahaya...permainan dan aksi yang luar biasa la bagi aku...aku kat umah tergolek depan tv pun berdebar je...aduhai adrenalin berdetar...

Saat last tu aku sampai mengantuk terbabas sebab boring giler tul gol tak masuk masuk.....sudahnya aku say babai la...sebab frust....tapi tak leh tido gak tu....mata duk jeling tv...ehh tetiba dah penalti....fuyooooooo mesti tengok....serius gentar macam kat medan perang...huhuhu.....walaupun si fakri oo fakri....lupakan lah dia....yang penting...menang wehhh....akhirnya berkat doa rakyat Malaysia...kemenangan berpihak pada kita rakyat Malaysia...syukur...!! Tahniah Malaysia !!!


Pingat Emas Sukan Sea menjadi milik Malaysia

Malaysia vs Indonesia...pehhh sangat mendebarkan betul....finally babai indon yang sombong bongkak....kalah jua kamukkk


Saat kemenangan pasukan Bolasepak Malaysia...kagumm!!!!!!..sanggup aku mamai tido tak jadi ..berjaga balik...


Khairul Fahmi Che Mat ...tangan ada magnet.....semalam anda komited....terus kagum...ahhhhhhh terus lupa pasal kisah peribadi...sudah tak kisah.....minat balik semula

dan tak lupa hidangan kudapan kepok lekor dan apam balik ....penting ni....




 JANGAN LUPA MALAYSIA VS SYRIA LOL....TETIBA DAH SUKA TENGOK BOLA LAK...WALAUPUN TETIAP MINGGU DAH MEMANG RUTIN SI EA TU






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

Saya Seorang Pesakit.......Part 3 (Kaitan Kehamilan dan Penyakit MG)

Dah Lama tak sambung citer part 3...habis dah bongkar satu persatu dalam PART 1PART 2...yang tak tau apa ...aku malas nak flash back...so bacalah je la ikut part....penat okeh aku menaip bongkar citer hal dalaman aku ni.....ok since aku mengandung dalam condition berpenyakit so banyak la pantauan nya...kadang aku nak malas nak gi checkup....kekerapan yang sekarang ni seminggu sekali kena checkup...benda yang sama doktor akan ulaskan pasal penyakit ....even mengandung ni aku masih kena makan ubat macam biasa....takde apa yang berubah....still jugak 5-6x sehari....nak tak nak terpaksa....

Sebab itu la bila ramai tanya kerapnya checkup...yer ini lah sebab nya....pantauan lebih nak bagi baby tak terkesan dari ubat ubatan,...Alhamdulillah so far dah masuk 7 bulan ni baru aku paham sedikit sebanyak apa kaitannya dengan kehamilan..mengapa kerap checkup...since aku awal pregnancy dah 2minggu sekali...till now jadual dah lagi kerap ke seminggu sekali sudah...huhuhu penat tapi takpe berbaloi kalau tengok baby sihat walafiat dan aktif...amin...

Di sebalik itu aku bersyukur dalam keadaan berpenyakit Allah kurniakan rezeki  mengandung...bersyukur sangat....dulu masa zaman anak dara... checkup normal neurologi aku selalu tanya doktor..."saya boleh pregnant ke dengan keadaan penyakit ni?" doktor cakap "boleh tapi tak jamin...maybe 50-50...tunggu je masa nya nanti kalau dah ada...jangan risau cuma pantauan kena lebih la"...owh boleh kah aku??? masa pun berlalu ..dan kini Alhamdulillah I'm pregnant !! menangis sujud syukur diberikan kesempatan ini...terima kasih Ya Allah....aku tau aku tak sesempurna ibu lain yang tak perlu pikir risiko side effect ...aku kena berhadapan dengan ubatan yang mengandungi drugs hokeh...owhh merisaukan sangat....tapi ini lah cabaran dugaan aku kena lalui demi sebuah kehamilan..

Menurut doktor pakar neurologi aku ..ubat yang aku makan sekarang ada mengandungi drugs...dan drugs itu dimestikan makan untuk penyakit Myastenia Gravis (MG) macam aku...have too..no choice...berikut maklumat yang aku dapat...ubat aku dikategorikan kehamilan jenis C oleh FDA(Food Drug Administration). Masih tahap normal dan terkawal dalam kehamilan manusia...untuk kategori ini ubat mestinon hanya di cadangkan semasa tempoh kehamilan adalah lebih manfaat dari menghadapi risiko yang tinggi...dari segi breastfeeding..ubat aku dalam kategori L2 selamat dan tidak memudaratkan pada bayi...yeayyy boleh bagi susu ibu kat anak nanti...lega aku dengar...

Nak citer panjang lebar pun tak guna...ini hasil aku google yang aku dapat info....Alhamdulillah so far ada positif...harapnya begitulah...walau aku tau akan banyak risiko , dugaan, cabaran yang perlu aku tempoh sepanjang kehamilan....yer aku bersedia dan redha...ini anugerah Allah yang tak ternilai....amin..

Apakah Myasthenia Gravis akan diturunkan kepada bayi yang dikandung?
Myasthenia gravis tidak diturunkan pada bayi yang dikandung oleh ibu dengan myasthenia gravis. Pasien myasthenia gravis hanya akan menurunkan myasthenia gravis pada bayi yang di kandung jika si bayi memiliki kelainan congenital (bawaan sejak lahir). Kelainan tersebut akan nampak saat masih bayi atau masih kanak-kanak.
Apakah Myasthenia gravis kan mempengaruhi saat proses melahirkan?
Komplikasi yang mungkin terjadi saat kehamilan akan meningkat dibandingkan dengan wanita hamil tanpa myasthenia gravis. Hal ini berkaitan dengan kerentanan membran yang menampung cairan amnion. Wanita dengan myasthenia gravis cenderung memilih melahirkan secara Caesar di bandingkan normal per vagina didasarkan pada pertimbangan tertentu. 

Sementara ada juga wanita dengan myasthenia gravis yang dapat melahirkan secara normal per vagina, namun merasakan lelah untuk periode yang panjang, inilah yang menyebabkan mengapa wanita dengan myasthenia gravis memilih untuk melahirkan secara Caesar.   
Apakah seorang bayi yang dilahirkan oleh wanita dengan myasthenia gravis akan baik-baik saja?Bayi yang dilahirkan oleh seorang wanita dengan myasthenia gravis tidak memiliki resiko mengalami kecacatan yang lebih tinggi dibandingkan dengan wanita tanpa myasthenia gravis.
Bayi yang baru lahir dari seorang wanita dengan myasthenia gravis hanya akan membutuhkan waktu beberapa hari sampai satu minggu untuk menunggu sampai AChR-Abs yang didapatkan dari ibu si bayi hilang dengan spontan. Bayi dengan transien neonatal MG (TNMG) akan tumbuh seperti bayi normal lainnya.
Kecacatan yang mungkin dialami oleh bayi yang dilahirkan oleh Ibu dengan myasthenia gravis adalah arthrogryposis, namun hal ini sangat jarang terjadi.  Arthrogryposis adalah kelemahan otot dan deformasi sendi yang terjadi saat bayi dilahirkan.
Apakah obat-obatan yang dikonsumsi oleh ibu dengan myasthenia garvis akan menimbulkan hambatan  saat melahirkan?
Sebaiknya pasien dengan myasthenia gravis, berdiskusi terlebih dahulu dengan dokter apabila memiliki keinginan untuk hamil. Pada masa awal kehamilan, pasien myasthenia gravis biasanya akan mengalami kelelahan yang sangat berarti.
Obat-obatan seperti pyridostigmine Bromide tidak akan mempengaruhi kemampuan seseorang wanita untuk hamil. Resiko mengkonsumsi pyridostigmine Bromide yang mungkin terjadi adalah rasa ingin berkemih yang menjadi lebih sering.
Obat-obatan golongan imunosupresan (penekan imun) misalnya glukokortikoid dapat dilanjutkan selama masa kehamilan.
Apakah kehamilan dapat mempengaruhi tingkat keparahan myasthenia gravis?Sekitar 1/3 wanita dengan myasthenia gravis akan mengalami sangat lelah pada awal semester pertama. Semua gejala myasthenia gravis cenderung menurun pada semester kedua dan ketiga, kecuali kelelahan yang akan berkurang. 

Gangguan tidur mungkin akan dialami oleh wanita hamil dengan myasthenia gravis.  



Surat dari Pakar Neurologi dah keluar pasal delivery nanti...huhuhu takut la pulak dah rasa dekat...

Surat ini khas untuk ONG Klinik dan Specialist MFM HKL...

Antara isi kandungan nya...aku boleh Normal tapi tahap 2nd Stage During Delivery ..woooo takleh lama sangat teran sakit,...2nd stage dah kena kuar kan baby gitu lah yang aku paham...epidural tidaklah digalakkan..huhuh apapun tunggu aje la nanti saat bersalin nanti yer...huhhu debor pulakk




SEMOGA SELAMAT LAH SEMUANYA .....YANG PENTING BABY SELAMAT SIHAT WALAFIAT DENGAN IZIN ALLAH...AMIN







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

21 November 2011

Mama atau Mummy Eh Tershashul

Masa awal pregnant lagi dah berangan apa la gelaran nak bagi kat anak...ahaks..gedik lol...but aku rasa normal kan pada setiap bakal ibu bapa macam kitaorang....so bawalah bincang ngan Encik Awak... dia tu lagi la...tak mo pikir lagi nak panggil apa...dia kata tunggu anak besar tengok je apa dia nak panggil...haishh mana boleh gitu..at least kita dah ada perancangan kan...

Bincang nya bincang...konon cakap la ngan EA...mummy daddy ok?? haha owh tak approve...EA tak mau...alasannya daddy tu macam bandar sangat...dia nak ada ciri kemelayuan sikit...tapi bab mummy tu dia tak kisah lagipun before ni ramai anak anak member aku dah panggil mummy cuma tak mo daddy....kalau mummy kena daddy la kan...huhuh yang hover binik nya ni haaaaaa....apa ek...lagipun tak mo keliru nanti ngan panggilan untuk atok nenek nya nanti....Tok Mak, Tok Abah ...belah EA dah Tok Ayah ngan Tok Mek....

Finally decided kami pilih PAPA MAMA...aku pun okey je janji bunyi moden...hahahaha....nak jugak....lagipun lepas geram la dulu masa kecik panggilan sepatut patut untuk mak aku ialah mama tapi disebabkan abang aku tu mulut dari kecik asik sebut mak ...so kekal la mak sampai besar...siap cakap ngan mak aku...ala mak napa tak mama....dah nak wat camana ajar mama asik sebut mak je...ok la mak je la.....

So now pun dah start gelar kat baby in tummy mama n papa...tapi kadang aku tershahul..aku selalu tersebut mummy..EA pun sama kadang dia cakap mummy lak kat aku....hehehe...apa tak nya kucing mimie aku bahasakan mummy...kadang ngan baby utena pun mummy...tershashul daaaa....nanti dah tersedar balik EA cakap kat aku...eh mama ke mummy ni...hahaha...ntah la kadang rasa dah suka lak panggil mummy tapi dalam pada masa yang sama suka mama....haiyooo mana satu ni...

am i MAMA.....

or am i MUMMY....

Mama@Mummy dah masuk 7 Bulan sudehh !!!


APA APA AJE LA EK....MUMMY KE MAMA ...DUA NAMA GELARAN YANG INDAH....OK JEKKK





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

18 November 2011

Kisah Cuti Pendek Ke ILham PD - Last Citer Kita Gambar Dulu dan Chow Back KL


Ok ok ini entry last...aku pun dah jemu ni duk citer pasal Ilham aje...hahahaha...eh sendiri tulis sendiri nyampah....bukan apa banyak benor gambar ni.....huh lega ini entry last....entry cuti cuti kena masuk gak dalam blog...bukan apa akan datang rasa nak pegi leh baca semula buat review...kenang kenangan ni...nak ulang semula tak dapek kan...

Hari tu check out kul 2 ptg...patutnya kul 12 tghari tapi sebab masa check in pun masuk lambat tak berkemas minta excuse dapat la extend time...tu pasal aku sempat peposing sakan dalam rumah before babai...then dah kena call oleh abg awie...kunci dah serah ...so checkout la...kononnya nak posing kat lobi...tapi biasalah orang laki kan...banyak alasan...pastu alasan memasing termasuk abah, abg awie, encik awak, zufar jugakkk adalah lapar...budak budak lak excite nak naik menara Ilham...eh ada menara ke kat situ...yer ada...macam menara KL la gak ala ala tapi ini leh nampak view kawasan Ilham Resort...rumah api tak sempat pegi yer...lagipun kena menapak tonggek bukit...ahh sori kirim salam...tak kose aku...okla layan gambar je la...nak habis ni mood nak citer dah kering air liur....biar gambar cerita segalanya ewahhhhhhh..


memasing dah park kete memasing....konon nak ke lobi la bergambar...cehh nan ado..tengok tu mak aku dah excited ajak bergambar..jom jom semua

ini la dia menara tinjau Ilham...aku konon nak join gak budak budak tu naik pastu lif sampai tingkat 4 je then naik tangga,....hmmm tak jadi terus..tengok dari bawah je

eh eh budak berdua ni...sempat jugak dating di puncak...lalalaa...aku report kat mak gambar ni kang....eh kawen cepat la silaaaaaaaaaa

the gedik girl posing memang hover...apa pesen la ko ni rambut camtu...

view dari menara tinjau Ilham yang diorang snap

pemandangan laut di tengahari..subhanallah....cantikk nya laut...tengah surut tu...

dapat jugak tengok kolam dari atas...waktu tengahari nan ado la orang nak mandi....giler sunburn nanti woii

ok masa untuk beramai ramai ....cer cari laki aku...celah bedah mana nyorok...zufar tukang snap

main tukar tukar lak sapa snap...zufar masuk ...Encik Awak pulak kena snap...harap orang pompuan nak snap...minta maap la...semua hantu gambo..

dah dah bagi laki bini ni pulak nak peposing...gambo yang lebih kurang je gaya nya...

tetiba lak laki aku jadi sengal....tak tahan nak gelak beb...giler tul encik awak ni...datang angin kus kus la tu...


jom balik KL...bestnya bila balik dah naik kete berduaan...dah tak sentap...kannn..

Bye PD ...Welcome back Kuala Lumpur...dan petang tu jugakk Encik Awak ada tournament bola...haishhh tak reti penat ke dia ni...bola bola bola...



 SELAMAT PULANG KE KL JAM 4 PETANG DAN SEMPAT SINGGAH MAKAN MASAKAN NOGORI KAT LEHA WORLD...ORANG NOGORI TAU KOT....TERBAEKKK.... APAPUN AKU GAK SAMPAI KUL 7 PTG ...APALAGI BOLA BOLA BOLA



Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID
Google