THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 April 2009

Oh Omnia...

ha amik ko 1 hari 3 entry...mentang2 la cuti lama ..3 hari je...itupn extra 1hari ie Friday...heeheh..selamat bercuti...saja je buat yg rindu rinduan ngan mak nnt...tp yg benor nya ada ke??? huhuhuhu...sekali lg mak perasan hebat laaaaaaa.....motif nk tulis juga hari ni mak gembira...muka smiley jek...mak dh dpt perfume idaman mak...lama ngidam...dulu pecah dek keganasan ekin...huhuuh mak nanges 44 hari..uhuhuh...ah xder la sbb perfume aku nk nanges 44 hari....buang masa dol......many thanks to Mr.Amir sbb volunteer membelikan aku perfume fav aku.. BVLGARI OMNIA AMETHYSTE.....mcm2 tau je aku nk perfume tu...bau dia wa ckp lu...pehhhh ...mengancam seh..nsb amir YM ckp ada warehouse sale MAS...apa lg mak pantang di offer...kasi omnia satu yer....mcm order teh tarik mamak plak uhuhuhu...amir kata last kopek...tinggal 1 je....mmg rezeki aku la....lepas ni sure mak wangi giler...Thanks a lot Amir atas usaha2 mengusha perfume ni...nnt i banjer u key...huhuhuuh..siap capture pic lg si amir ni tau...lg la mak teruja...!!!!!!!!!!

Bowling vs TGI'F

Aktiviti petang hari yg dah di set utk bermain bowling....yeah its farewell cum game...kat Pin Junction,Cineleisure Damansara...aku ni bab main bowling x minat sgt...boring giler...aku main 1 game je ok...masuk 2-3 game...lemau!!..klu aku main ngan bdk2 GXIXG mau diorg balun aku sbb aku nk cepat habis...ntah ar dr dulu lg..sbb tu aku digelar Ratu Longkang..hihihi....tgn x lurus...tp aku klu bowling menang kecoh..huahuahua..x kecoh x best ar beb...kasi havoc skit...br best..menang kalah belakang citer...luck ar dpt geng ngan Ezuan & Kak Shahida..diorg pn selamba n kecoh..dua2 ni ada gk la stripe tp aku?? ahahah nan ado....kira rescue la utk group aku..harapkan aku..habis la...corot...aku rasa aku x terror sbb aku stress kot..bak kata kak ida nak main bowling x leh marah kena cool..tarik nafas panjang2..eheheh..iyorla tu..aku ni klu dh sememang nya cool ke apa..ttp Ratu Longkang...terima saja la ...yg pasti 2nd last female tercorot....mak sokaaaaa.... esoknya kaki aku sengal2 sakit..mcmlah aku buat stripe kan...apa kes?? heehe

pis yaww..muka x bersalah setelah berjaya membuat balingan longkang...huhuuh

aku klu gi memana x bergambar jgn panggil nama aku la yer....pn. siti pn dlm hati agaknya ckp "apa kena la bdk2 PA GIA ni sawan benor"...hehehe

After penat bowling2.....rezeki ya rezeki ...Mr.A (bf diana) nk belanja makan ...mak mcam segan2 tenuk la...pirahhh gi bagan lg bagus...heheh segan konon...yerla...mak kan innocent.....wakkaka..opsss.....mak x tolak rezeki...bedal je...mana2 pn buleh...semestinya la awek dia pilih...xkan aku plak kan...lebih sudu dr kuah plak...na, nasib baik ko pilih TGI'F..mak dh lama gk x mkn TGI'F..lebih2 lg org banjer...aduhai...mak sokaaaaaaaaaaa!!!....thanks MR.A....moga murah cepat kahwin n rezeki dan pasni leh belanja lagi ...mana tau gi CHILI'S plak ke??? opsss alamak terlebih sudah....Prapppp...to Mr.A jgn lupa avalaible engineer tuk mak ....opssss...

MR.A...the sponsored of the day...tgk tu siap potongkan burger lagi...heheh aku menikmat fried mac & cheese....ummm yummy sedap bangat..lagi2 FREE

Buah hati jantung,limpa,paru2 ms.diana...(Mr.A)....wah mesra gitu...Mr. A jgn wat lupa lak Engineer utk i yer...mak tunggu ngan sabar ...opsss

tgk aku steady je pose sorang..mkn pn leh pose...lemonade sedap gilos...terasa smpi tekak...
Tisu TGI'f...motif?? nk kasi tunjuk la....apa daaaaa

Fried Mac & Cheese...sedap siot..sorang 2 biji hokey...klu mak sorang mau semua aku mkn...
Boneless Wings...ermmm nmpk dlm menu sedap...pedas la plak...bedalll
Sizling Chicken & Cheese...best gak ar...aku suka tang potato jek....ayam tu grill best gak..
Friday's® Cheeseburger...aku dh x larat nk mkan...lagi2 aku beef mmg kureng..leh tahan besar... take away n pack...kena bawa blk..boneless wings x hbs mkn..Mr.A x suka membazir...huhuhu..baik bos..ha sekaligus leh ar tgk venue klu korang nk mkan ada kt plastik tu... xyah tanya aku kat mana kan

Ini Dangdut Kayu ke ??

huhuhu..ramai plak yang request nk nengok aku berdangdut...ni ha nengok la vclip aku berdangdut..ermmm dangdut ke?? xder la dangdut mana pun...mcm kayu je..xpn mcm pokok ketapang bergoyang...hahaha...boleh gitu...!!! hahaha...i'm sorry... mak ni mmg bkn kaki dangdut..apatah lg nk praktis di kelab dangdut....not my line arrrrrr.....tp nsb lagu ni ala2 hiphop too phat..blh la diterima dek telinga mak ni....hahahaha...xleh blah la ngan vclip ni...aku yg gelak giler nengok...camni ropanya aku menari....mcm apa daaaaaaa.....hihihiihih....ini semua keje gila si Roslan Shah..very the dragggg...menci.....tobat xmo naik pentas lagi...!!! aku glamer paksa rela je on that day....layanzzzzzz


video

28 April 2009

Seminar Pun Jadi Le...

Utk april thn ni..sedihnya aku x dpt mana2 luncheon pun..eeeee..benci tul..jeles tul aku nengok dept lain gi berduyun2..disebabkan x dpt aku pun apply ar gi seminar utusan ..tulis noted,pass to VP..owh thanks...its APPROVED...yer ar org lain hepi2 je celebrate secretaries week...tp aku...huuhuhhu :-(..thni ni x best langsung...nan ado...aku pn x phm..version mana..bos x suka or ada org tertentu yg x suka..eheheh...xpe ar thn depan mak pastikan akan gi jugak..bkn kemaruk ke apa..bila lg nk celebrate kata pun khas utk SECRETARIES...mak pn tergolong jugak..pnh ke korang dgr EXECUTIVE weeks or MANAGER weeks ??..heeheh..xder kan..jd mak semesti mau diraikan..gi seminar pn jadi le yek..janji aku mau keluar dr opis..boring ar asyik duk opis..ngadap pc..x tensi tp bosan...aku join seminar setiausaha utusan kat hotel istana..as usual like last year la..tiap2 thn sure gi la..thn lepas nya..x best langsung..presenter pn more to promote brg aura seri dia..hampeh..aku tgk broucher penaja DCL, Dnavechee..sure promote lg brg..tp xpe ar..aku dh sengal badut x gi memana..aku join je la..janji dpt enjoy makan2..tgk show..paling mak sukeeeeee...tapi tapi kali ni nya seminar best gilos wa ckp lu..yg gilos tu TM hntr penyertaan plg ramai 62 org..huhuhu sebenarnya alasan sbb murah tu yg ramai..cuba klu beriban...maunya...hehehe

mmg best Datuk Azlina ni..tajuk mmg focus to secretary job..no promote brg yer...bagus..ini yg mak nak..tp mmg la Datuk Azlina very humble, nice, down to earth..dn semesti nya tgk live dia lawa..x mcm magazine or tv yg nmpk dia cam embam skit...tp x la..live nmpk dia lg berseri2..oppss kata dh jutawan kan..
SMILE.....agenda utama topik..aku copy paste skit kata pujangga '1x senyum curiga hilang, 2x senyum jd sahabat, 3x senyum hatipenuh damai, 4x senyum rezeki datang, 5x senyum keluarga rukun' jd korang2 rajin2 la senyum smpi tersengih2.. well secretary mmg kena senyum selalu..smpi aku dh xleh nk senyum so what will do pasni aku jumpa korang aku taraaa je benda alah ni...kira nya aku senyum la..:-)..ini nama nya aku panggil 'Batang Senyum'..no no double meaning yer..uhuhhu

hehehe...aku sememangnya poyo..maafkan la aku yer...ini kira konon2 nya aku khusyuk la dgr presentation walhal aku sakan berfoto..hmm hebat nmpk menulis nampak !!..huhu...aku eksyen lebih je but dia present best x boring pun..i like !! see..gambar lg..aku ngan diana (PA SAU)..kira cam kembar aku la..kata 1 unit kan..aku tau makcik2 n akak2 tepi kiri kanan tension nengok..ahhh abaikan...tp ini wajib bg aku huhuhu..mari befoto
ni dia adik2 PA yg lawa tp sudah di booked ok..tunang org ni..tudung hitam is Nurul (PA Fin Control & Acc) & Shakira (PA Bus Fin Govn)..opss maaf yer klu gambar ni XXX...aku dh cuba 'sorok' tp maklum lakan....'salahkan ku jgn salahkan ku'..abaikan di bahagian depan..sila focus muka kami..
time to break!!..break nk mkn breakfast, ke toilet dn jumpa sesapa yg ada utk take photo..huhuhu..(sawan utk hari itu)..bj putih is Lyn (PA Global Fin)..
saat2 yg dinanti2kan...luncheon..yer ar babe sure lapar..dh la duk dgr org berceramah..perut pn semestinya di isi..lg plak mkn free di hotel..expectation seharusnya sedap..n aku mau makan semua yg ada...ahahhaah (gelak jahat)...sori x der pic makanan..sbb makanan mmg la hampeh x segah nama nya HOTEL ISTANA konon... tp dah lapar makan juga kasi habis..


sambil makan2..kita tgk fashion show from Dezain Butik, Ampang Point...marvellous la baju2 dia...berkenan aku nk wat baju raya...tp plg teruja nengok model2 ni berjalan...kasut dia tumit halus tu...steady je ngan kain2 labuh..buat la tergolek dpn aku...best gak..hihihi ..isk aku ni jahat tul..huhuh..xder ar sbb aku duk depan nmpk ar lenggang lenggok model2 ni jalan..tp badan diorg mantop kurus giler..xdpt bygkan klu aku yg jalan...huhuhu mau terjelepuk dpn tangga tu...ohohohho...

Emcee on that day..si Roslan Shah..adoi dia ni mmg sundel bolong mak lampir tau...geram tul aku..mulut dia leh tahan..lazer je ...x habis2 nk kenakan aku..mak tau la mak glamer hr tu..jgn la menglamer kan mak lg...malu i...auwwww..dia ok la emcee gamat la satu hall tu ngan lawak drag dia tu...hihihiih....smpi ada la member aku kecik hati ngan dia ni..
show yang ditunggu ...HATTAN..he started a song SEKUNTUM MAWAR MERAH...best gak la..sbb sore dia mmg sedap..powerfull voice..live lagik...nmpk garang esp bila jd juri..cam poyo jek kan...tp kt luar dia lain la..sgt sopan..kira rock sopan leh gitu...hiihih..tp apapun mmg terhibur sbb lagu2 dia merembes adrenalin ku hingga mengeluarkan peluh...ahahhaa..apa kena mengena daa...rupanya makcik2 byk minat dia gak ek...

Sori naik lori...mak mengedik ngan jejaka bujang second hand...hattan ckp aku xckp ek..huhu...pic 1st tu mak x sangka lak dia pn leh posing2 manja gitu..spontan jek..yg 2nd tu dia tgh nyanyi lagu Memburu Rindu konon2 mak la yg ditujukan tu...btw, tgk live x la hitam sgt...ala2 hitam2 manja manis la gitu..dia mention tu tgh cari calon bini tp nk bertudung..opps mak not in list la....melepas..
apsal muka mak camtu..mak tarik 44 muka sbb bengang si roslan shah...aku plak yg kena naik pentas...hampagas..kena paksa rela..aku bg reason stokin aku koyak ..sekali dia announce satu hall..apa lg gamat la..semua gelak kat aku..nyampah tul..sbb klu naik aku dh leh agak apa la si RS ni pekena org...merepek raban...sekali semua org TM daaa yg kena naik.. shakira si bj kuning sebelah aku dh nak nanges dpt gelaran NASHA AZIZ....yg si yani gelak sakan smpi digelar FASHA SENDAT sbb muka cun ala2 gitu..ada ke aku dia panggil AISHWARYA RAI tp versi tong gas gitu...x sesuwai...mmg jd tumpuan la kan...opps x lupa kak era as ERRA FAZIRA yg xder dlm gambar dh kena wat show dulu..ehhe..

nmpk mcm mak buat show la plak...hhuhuhu..inilah gaya n aksi terlampau mak ...si RS pedajal org kena menari gelek dangdut ikut lagu HOW ME SEXY by Too Phat & Inul...nak xnak terpaksala buat ..kang org kata x sporting la plak...alamak terlebih sudah...'banyak org bilang diri ku sexy..sexy sexy sekali'.....auwwwwwww..

dah kena dera haruslah dapat hadiah kan...klu x dpat mmg siap la si RS tu aku paw dia..penat2 aku tanggung malu kt atas pentas kan..dgn gegel satu badan..haru haru..tp berbaloi gk la..dpt brgan dnavechee..mahal gk la brg2 dia..mak teruja nk try DN HANS free..sbb ramai org kata keberkesanannya kasi awet muda ..bikin power woo..mcm kawan blog i Ms Fillanie..bergetah tu cam anak dara.. 1st pic..kak era tgh excited dpt hadiah maklumla..pemenang gelek inul of the day...mmg dahsyat !!hehehe taraaaaa...with Wanita Ikon 2008 - Datuk Azlina..selalu nengok kt TV, magazine..tp x teruja pn..lg2 plak citer kontroversi dia ngan sheila rusly tu.. tp after dia story dia, pengalaman hidup..mmg worth it la dia ditmpat nya skrang..tgk live lawa la dia solid molid walhal umur dah 40++....ye jd korang2 sumer "makanlah DNAVECHEE & DCL"...blh gitu!!! ..bkn promote aku pn bkn ahli..
ini dia Pn Syarifah Rasheedah Al Juned...PA Datuk Azlina..tp dh mcm beautician plak..dia ni merangkap cam perunding imej la..ceramah dia pn semua psl imej, gaya, style, penampilan..of course semua akak2 makcik suka giler..tmasuk la aku..sbb aku pn ladies hokey...kalu bab2 cantik2 ni semua mata x berkedip ..yer la bab plg best..yg pntg dia mmg awet muda dh 48 ..still mantop..mak tabik spring..tp dh last2 tu aku mls nk dgr..berpot-pet ngan shakira..mmg kan aku ni berckp je kejenya..huhu
no yg x bertuah...mmg pun..hehehe...mula2 dpt no.ni pn dh rasa xbest..ha mmg x dpt la tu..kan betul..!! konon instinct la..citt..hahahaha..tp xdpt pn xpe...hadiah xmenarik...(ayat poyo utk menenangkan hati)
seperti biasa aku kan berjiwa mude sentiasa..di apit oleh kawan2 sejawatan yg sama umur..opsss..x sama umur...adik2 ni sumer..dr kiri.. ika (PA Audit Buss Unit), Diana (PA Special Affair), Yani (PA Product & Quality), Me (PA Deputy Chief Auditor), & Ereen (PA Sales TM Wholesale).....
ini baru kawan2 sejawatan sama umur...akhirnya aku sedar diri..tp aku rasa belia remaja sbb diorg ni dh khwn n nk khwn..Mas (PA RNO Network Operation), Eija (PA IBMS)..x sempat nk borak2 ngan diorg ni..sbb last2 nk blk br dpt lepak sembang..

Friend 4 ever beb...member yg x disangka aku kenal masa last year secretaries week at least jd member yg satu kepala...lagak aksi ngeri tang mulut tu mesti ada kan...mmg best la ko...bkn senang nk jumpa ko beb
eija oh eija...my coursematte, opismatte... lama aku kenal dia ni...kenal la...hehe
kak fadilah (PA Plan&Tran,Procurement)
ada gak pic ngan ereen..thn ni dia x aktif cam thn lepas..katanya blur..heheeh..tp xpe dik janji vass
biar betikkk...mak x der pic mak sorang la...mcm x caya..percayalahhhhh tp xpe...dlm toilet pun blh utk capture diri sendiri...alamak akak belakang tu betulkan tudung daaa...ya ampun...huhuh..

22 April 2009

Miss Them

Rasa mcm semalam je aku quit from STSB...byk nya kenangan2 manis n pahit..tp yg byk manis2 la..fyi..i'll be there since 2001 till 2007.. almost 6 yrs & my first job after graduate..teringat2 plak the best moment with my buddies..kt sini la aku kenal apa erti kawan...sahabat...siapa lawan siapa kawan...yerlah what do u expect co. kecik..pusing2 muka yg sama gak....jd itulah kawan gaduh..kawan sayang2...eeheheh..ehmm...kitaorg kat sini mmg ibarat adik beradik..we can talk everthing...klu terasa hati tu sndiri mau ingat la...even our parent pn masing2 dh kenal each others..tu yg lg close...bila environment best automatic keje happy...itu yg plg penting ... Ya Allah rindu nya ngan korang....tgk balik album2 lama..waduh seh mmg nk tergelak..x mungkin la kita dpt together back like cam dulu...yer ar masing2 dh berubah haluan..almost have been move to another company & prospect...mcm berpakat je kita semua ni...heheheh....yer ar aku kt hujung sini ..ada yg kt hujung sana...ahahaha...tp walau camner pn ...still keep calling..email2...wlupn sekadar forward kan...hehehe...tu kira ingat la jugak kan...hehe....teringat plak aku weh..xkan nk tunggu bulan pose br nk gath kan..antara2 best moment is:-

Lunch Time
Time lunch kita deal keta sp jd pool car...keta aku semestinya...keta dila, syuk, lin, ..pot kita semestinya kompleks muhibbah...& menu nya SUP KANGKANG...hahaha...hanya ko yg tau syuk...(aku gelak guling2)...ingat x time ada satu time kita trend bawa bekal je sumer...masing2 bawa lauk sorang satu mkn sama2...waaaa misss laa......pot mkn kita meja gosip kt receptionist...mmg time lunch sore kita je la yg dgr..mmg havoc..jgn lupa time kita fight main game luxor lunch hour...smpi kena block la..kita nya pasal..hehehe


Karaoke Time
Korang2 ni sumer la ngajar aku karaoke...karaoke smpi lebam...x hinggat..masing2 ada lagu fav..aku ngan MENGAPA yg nk terkeluar anak tekak...Dila ngan lagu cool dia YESTERDAY ONCE MORE..syuk biasalah lagu abg Hazami dia...aku x ingat tp mmg lagu ko la tu..ditambah perisa plak dengan Amud, Kamarul...dua2 ni mmg kaki nyanyi..yg amud layan ANUAR ZAIN dia la...ngan si Kamarul..ala2 Tradisional gitu...yg pemerhati bebas..ye semesti Ann..nyanyi x nk ..mmg best sangat2...rindunya nk KAROK...tp xleh..Amud & Kamarul ko dh jd laki org..mau kena tdo luar nnt...hhuu...


Vacation Time
Tak akan lupa smpi bila2..sgt menyeronokkan...bermula kita di Glory Beach Resort, PD..kat sinilah bermula semuanya persahabatan...time ni la kita kenal2 karakter masing2..mula2 plan gitu2 je..x sangka lak ramai join...smpi la plan vacation seterusnya...Pangkor,Sg Petani,Kuantan,Cameron Highland, Genting Highland, Bukit Merah, Melaka..apa lg ek..akupn x ingat...tp percutian ngan korang.. mmg best bangat..meriah lg havoc..klu nk citer smpi setahun pn x hbs..yg pnh sebilik ngan aku..(sista-sista le)..hehehe byk citer lawak kita kan..btw..plan holiday adalah by sendiri2 arrange..aduh weh..nk holiday ngan korang mcm dulu2...rindu siot..xterungkai kerinduan aku...hanya gambar2 la pengubat rindu aku...thanks all..friend forever..rindu ngan gelak tawa kita yg blh dgr seantero dunia...



















p/s : entri ni mmg byk gambar...sbb aku rindu saat manis...gambar2 menyimpan seribu makna
Google